Categorii
Tehnologie

QLED Display în Revista Imagine și Brand

Nu va mai dura mult și vom avea în case monitoare care folosesc tehnologia QLED. QLED, quantum LED, sunt cristale cu diametre de nanometri care, la trecerea curentului electric, stochează enerige și o eliberează sub formă de lumină.

Partea interesantă a QLED este că pixelii ce vor forma monitoarele viitorului emit lumină și nu o filtrează cum se întâmplă acum la monitoarele LCD. Un alt lucru interesant este că lumina transmisă depinde foarte mult de mărimea unui quantum dot (cristal).

Mai jos poți vedea articolul scris de mine pentru Revista Imagine și Brand, ed 4.

Iată și un film explicativ mai jos:

Pe când ne luăm cu TV QLED?

4 răspunsuri la “QLED Display în Revista Imagine și Brand”

Absolut. Care criza, personala sau de tara? Ca nu vad sa fie nici una, nici alta.

Dragă Manuel!
Ştii deja opiniile mele privitoare la sănătate, deci pe partea de utilizare a QDOT în astfel de aplicaţii, sunt în dezacord cu cele prezentate. M-ar interesa însă ca spiritul tău de observaţie să exploreze zona conversiei energiei solare în energie electrică, folosind QDOT. Am reuşit deja să găsesc ceva pe net, dar tehnologia e domeniul tău, aşa că, aştept cu nerăbdare articolele tzale pe tema „Free Energy” şi în mod particular, pentru că ţi-au plăcut „micuţii” QDOT. Am spus „micuţii” deşi mă întreb serios de tot, ce mai înseamnă azi „mic”, „mare”?!?

QDOT sunt folositi si la celulele voltaice. Numele este mai ciudat, dar principiul este acelasi: captezi luminca si generezi un flux de electroni. In functie de materialul din care se fac acesti qdot ei pot fi folositi si al identificarea traseului unu ser introdus in corpul uman sau la imaginistica de laborator. Are mutle utilizari, daca vrei sa scoti din uz cadmiul, metal greu se pare interzis in Europa pt ca este toxic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.