Categorii
Tehnologie

Un nou mod de a interacționa cu telefonul: Grip UI

Printre invențiile ciudate sau total nefolositoare pe care le fac japonezii se strecoară și unele care ne pun gândirea de două ori la lucru, cum este Grip UI. Aceasta etse o interfață de comunicare cu telefonul prin care trimiți comenzi prin simpla strângere a a acestuia în mână.

Dacă prinzi telefonul cu degetele în patru puncte diferite, poți face poze. O strângere mai puternică poate bloca telefonul și strângerea unei laturi ale smartphone-uului va răspunde la apel.

După ce că telefoanele pot primi comenzi vocale, prin atingerea butoanelor, prin poziționare sau prin atingere, acum vedem că putem să comunicăm cu ele și cu forța măinilor noastre. Ce vrei mai mult?

Inovația a fost prezentată la CEATEC JAPAN 2012 (text în japoneză) de către compania NTT DOCOMO. DigInfo TV a făcut un mic reportaj despre ceea ce face Grip UI iar documetul care scrie despre folosirea forței de strângere ca semnal de input poate fi găsit aici (vezi pagina 7).

NTT Docomo este una dintre cele mai inovative companii de telecom din Japonia. Ei se ocupă, printre altele, de crearea unor telefoane cât mai sofisticate, motiv pentru care sunt pomeniți adesea în blogurile mari ale lumii. Engadget are, de exemplu, zeci de articole numai despre ce a făcut această companie.

Deși ar părea inutilă o asemenea abordare, cred că putem lua ceva bun: când telefoanele vor fi extrem de flexibile vom putea să le răsucim de două ori și apoi să le strângem tare în pumni ca să refuzăm un apel. Va fi o plăcere să faci asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.