Categorii
Tehnologie

Leap Motion – controlezi calculatorul cu mișcări din deget


Leap Motion este un dispozitiv care urmărește mișcarea degetelor și apoi comandă calculatorul pentru a face acțiunile dorite. Un asemenea dispozitiv se mai numește și touchless interface, interfață care nu necesită contact fizic cu calculatorul.

În filmul de mai sus Felicia Day ne prezintă cum funcționează Leap Motion jucându-se Fruit Ninja, joc prin care trebuie să taie niște fructe. Dispozitivul a fost prezentat la CES 2013 unde a fost admirat inclusiv de cei de la Mashable.

Aparatul este de mărimea unei brichete și are o cameră ce urmărește mișcarea mâinilor pe o arie de 60x60cm. Poate detecta inclusiv mișcări de numai o sutime de milimetru, fiind astfel de 200 de ori mai precis decât alte sisteme de (motion) tracking – urmărire a mișcării.

Leap Motion costă numai vreo 70 de dolari iar creatorii săi speră ca developerii să facă jocuri sau aplicații pentru a folosi cât mai mult acest aparat. Pe când vom folosi cu toții un asemenea model the touchless interface?

Via [Felicia Day].

2 răspunsuri la “Leap Motion – controlezi calculatorul cu mișcări din deget”

Am incercat si eu sa fac ceva de genul asta, dar cu o luminita rosie si un webcam. Rezolutia proasta de la webcam plus lipsa de cunostinte in computer vision, la vremea respectiva, au dus la esec.

In ceea ce privete demo-ul prezentat urmatoare etapa: interactionarea cu o holograma.

Felicitari. Daca e cineva dintre cunostintele mele care poate face asta, esti tu 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.