Categorii
Tehnologie

UltraHaptics: înteracționare cu suprafețele touchscreen print interfață touchless ce oferă feedback tactil

Titlul lung spune aproape totul: UltraHaptics este un sistem prin care poți interacționa cu display-uri touchscreen fără a le atinge. Mai mult, după ce că nu atingi touchscreen-urile, acestea pot oferi un feedback tactil la poziția degetelor tale prin intermediul ultrasunetelor.

Cam multe de digerat din prima, nu? Sistemul este format dintr-un monitor touch, un sensor de mișcare Leap Motion, boxe pentru generarea ultrasunelelor și software pe măsură.

Cum funcționează? Îți poziționezi mâna la o anumită distanță deasupra senzorului de mișcare și a tochscreen-ului iar când ajungi în zona în care este un buton vei simți o apăsare pe degete. Presiunea aceea este creată de ultrasunete generate din mai multe surse iar undele converg către punctele unde ar trebui să simți prezența unui buton. Poți atinge acest buton din aer sau îl poți strânge și muta.

Interfețele touchless încep să câștige tot mai mult teren iar feedback-ul tactil este un pas înainte în acest sens. Secretul este integrarea în mișcările naturale, de zi cu zi, ale oamenilor.

UltraHaptics este un dispozitiv creat de către cercetători de la Universtatea din Bristol, Marea Britanie. În curând vom cumpăra așa ceva și vom manevra o parte bună din casă numai din gesturi făcute în aer.

Via Dezeen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.