Categorii
Cultura Știință

Află de ce este bine să protejăm știința în scoli


Cristian Român, de la Știință și tehnică, i-a avut ca invitați pe Marc Ulieriu, redactor-şef Stiinta & Tehnica și Adrian Nicolae, redactor la aceeași revistă. În noul episod al emisiunii Masina Timpului de la Radio Lynx cei trei au discutat despre originile oamenilor, evoluție și despre cum educația corectă, bazată pe fapte, este alungată din școlile românești și înlocuită cu orele de religie, chiar în cursurile de biologie de clasa a V-a.

În ceea ce privește evoluția, aceasta este un fapt demonstrat prin mai multe metode, unul dintre cele mai puternice instrumente fiind studiul codului genetic și posibilitatea de a trasa un arc în timp între populații și originea omului către strămoși comuni cu alte ființe (animale, nah!) de pe această planetă.

Se știe despre evoluție că selecția naturală are doar un rol mic și că evoluția înseamnă mutații genetice care devin dominante într-o populație după suficient de mult timp.

Adicătelea, evoluția poate însemna și faptul că peste 1 milion de ani oamenii ar putea deveni orbi ori să aibă urechi de lup.

Urmărește emisiunea de mai sus și fi gata să te uiți mai atent la cărțile care ni se pun sub nas prin școli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.