Categorii
Știință Tehnologie

Folosește-ți creierul pe post de antenă


Există o serie de filme pe Youtube care arată că dacă pui cheia de la mașină la nivelul capului, atunci mărești raza de acțiune a telecomenzii. Profesorul Roger Bowley, de la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie, ne arată cum funcționează fenomenul și ne explică secretul.

Deși ai crede că rolul de antenă sau ghid de undă ar fi luat de către cavitatea craniană, iată că bunul profesor ne explică faptul că apa din creierul nostru acționează ca un fel de antenă radio atunci când punem cheile de la mașină la tâmplă.

Apa este un dielectric în sensul că, în prezența unui câmp electromagnetic, pe cum sunt undele radio la 300 MHz de la cheile auto, moleculele de apă încep să se alinieze cu acest câmp și se rotesc foarte mult. Pe lângă faptul că apa se încălzește în felul acesta (foarte puțin, totuși) avem de-a face și cu sarcini electrice care se plimbă de colo-colo în creier.

În cazul nostru, cheia de la mașină determină apariția unui câmp electromagentic în creier din cauza apei, câmp electromagnetic care mărește raza de acțiune inițială a telecomenzii auto.

La fel, dacă iei un bidon de apă vei constata că îl poți folosi pentur amplificarea semnalului. Iată că acum știi cum să îți găseșți mașina mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.