Categorii
Știință Tehnologie

Adevărul despre vaccinuri: ele NU cauzează autismul și nu există alternative homeopate în ceea ce privește vaccinurile


Vaccinurile sunt unele dintre cele mai bune lucruri care s-au inventat în domeniul medicinei. Ele se folosesc de capacitatea corpului nostru ce a se adapta la pericole noi și ajută celulele albe din sânge să găsească o soluție pentru viitoarele infecții. Mitul cum că vaccinurile cauzează autismul au pornit de la Andrew Wakefield, fost doctor american care a falsificat câteva studii pentru a arata că vaccinul MMR (measles, mumps, rubella – pojar, oreion și rubeolă) poate cauza autismul.

Chiar dacă Andrew Wakefield a fost obligat să recunoască minciuna și faptul că a fost plătit de câțiva avocați pentru a lansa o companie împotriva compeniilor farmaceutice, se găsesc mulți oameni azi, în special femei, care strigă sus și tare că vaccinurile cauzează autismul. O altă variantă a mișcării anti-vaccin spune că vaccinurile sunt periculoase și nu vor să își vaccineze copii din această cauză. Este bine să fim sceptici în legătură cu lucrurile care sunt importante în viață.

În ultimii ani SUA a fost confruntată cu zeci de mii de cazuri de îmbolnăviri cu boli ce pot fi prevenite prin vaccinare. Mișcarea anti-vaccin este cu atât mai periculoasă cu cât nu ține cont de nici un studiu sau raționament logic și este gata să riște binele comunității pentru câteva idei nefondate.

UPDATE 22/04/14: Australia a început deja să dea de pământ cu tot felul de ONG-uri anti-vaccin pentru pericolul ce îl reprezintă. În SUA Mercola, un individ dubios care promovează tratamente naturiste ca substitut pentru vaccinuri, este ținta unor reclamații și va fi luat la rost the FTC.

UPDATE 23/12/14: Australia este tot țara care a luat măsuri împotriva homepaților care zic că au alternative la vaccinuri. Nu există alternative homeopate în ceea ce privește vaccinurile.

Problema este că cei care zic sus și tare că vaccinurile cauzează autismul sunt persoane care au un nivel de educație destul de ridicat. Zic problema pentru că atunci când fanatismul atacă oamenii de genul acesta, ei pot găsi argumente care par a fi credibile și atrag mulți oameni care nu sunt suficient de educați de partea lor. Și așa pui bazele unei viitoare epidemii și unui lanț mare de morți ce puteau fi evitate.

Autismul are la bază cauze genetice și (posibil) de mediu, astfel că vaccinurile nu sunt cauza autismului. Ce poate cauza autismul: bagaj genetic, mamă bolnavă (gripă, face des febră), părinți care suferă de schizofrenie sau bipolaritate, tați mai în vârstă, mutații genetice ori poluarea mediului în care este mama în timpul sarcinii.

BBC a scris despre noi dovezi că autismul apare înainte de nașterea copilului. Așadar, nu ai motive să zici că este cauzat de vaccinuri.

Oare cum a fost eradicată variola (vărsatul)? Ai ghicit: cu ajutorul vaccinurilor. Un lucru ce trebuie înțeles odată pentru totdeauna este acela că eradicarea unei boli nu înseamnă că am ucis toți acei viruși și bacterii dintr-o anumită zonă, ci că am imunizat populația astfel că nu mai avem oameni care să se îmbolnăvească din cauza lor. Iată cum am eradicat variola:

Vaccinul este o metodă prin care ne pregătim corpul în lupta cu viruși sau bacterii prin introducerea în sângele nostru a unor viruși inerți ori bacterii moarte. Celulele albe din sânge, cele responsabile cu lupta împotriva bacteriilor sau virușilor, întâlnesc virușii sau bacteriile inerte din sânge și memorează semnăturile acestora.

Atunci când omul se îmbolnăvește celulele albe sunt deja pregătite să lupte cu intrușii. Este clar că vaccinurile nu ajută în toate cazurile, așa cum este de așteptat, dar oamenii de știință deja pregătesc vaccinuri în care bacteriile luptă împotriva bacteriilor.

Vaccinul a fost inventat pe la 1796 de către doctorul englez Edward Gener, care a observat că oamenii care se îmbolnăviseră de un tip de variolă luat de la vaci nu se îmbolnăveau când intrau în contact cu variola întâlnită la oameni.

Iată un mic documetar de unde să afli mai multe:

Că tot vorbim de oameni care bat câmpii, iată și o listă cu 6 conspirații medicale pornite de la americani.

Este bun de știut modul în care acționează vaccinurile: se introduce în corp un virs mult slăbit sau o bacterie moartă iar corpul le studiază și e gata să creeze măsuri de apărare în caz că este atacat de boală. Un lucru trebuie știut: vaccinurile nu îți creează boala, pentru că sunt mult prea slabe pentru asta.

Iată mai jos cum reacționează corpul când dă de bacteria moartă. Apoi vei vedea cum anti-corpii generați de corpul nostru sunt gata să atace bacteriile când ne îmbolnăvim:

Un răspuns la “Adevărul despre vaccinuri: ele NU cauzează autismul și nu există alternative homeopate în ceea ce privește vaccinurile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.