Categorii
TechArt Tehnologie

Cu mașina de scris la… cântat

Lucruri vechi, meniri noi.

Universul din jurul nostru este plin de surprize. Dacă știi cum să le faci, bineînțeles. Prin 1950, Leroy Anderson, un compozitor american de muzică orchestrală, a compus „Mașina de scris”, o piesă care să elogieze mașina de scris și rolul pe care încă îl avea aceasta în 1950.

În clipul de mai jos piesa este interpretată de către percuționistul austriac Martin Breinschmid, împreună cu Strauß Festival Orchestra.

Nu pot decât admira cât de ingenioși pot fi unii oameni.

Această știre am primit-o de la The Presurfer via Neatorama. Cele două saituri sunt pline de tot felul de știri atractive și amuzante. Vă invit să le vizitați.

În contrapartidă va invit să intrați pe aM laboratory, un loc unde puteți crea chiar voi muzică, electronică ce-i drept, dar totuși frumoasă.

Intră și fă magie.

Tot ceea ce aveți de făcut este să dați clic în matricea neagră și să așteptați să înceapă muzica. Cu cât sunt marcate pătrățele de mai sus cu atât notele produse vor fi mai înalte. Se și pot șterge note dând din nou clic pe pătrățele.


5 răspunsuri la “Cu mașina de scris la… cântat”

[…] Creată de către Andre Michelle, pasionat al programării, următoarea jucărie este un sintetizator matriceal de sunete. Nu ai altceva de făcut dacât să dai clic într-un patrat din matrice și va cânta o anumită melodie când îi va veni timpul. Cu cât ai pătrățele albe mai aproape de marginea de sus, cu atât ele vor “cânta” note mai înalte. Chiar în timp ce scriu acest articol ascult melodia creată de către sintetizator cu configurația care se vede mai jos. E genială, nu configurația, ci aplicația. Am mai scris despre sintetizatorul acesta și când am pomenit de mașina de scris cântătoare. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.