Categorii
Online

Anatomie 3D interactivă direct în browser

Dacă vrei să vezi cum poți să înveți anatomia umană într-o formă rapidă atunci trebuie să citești cele de mai jos.

Din data de 10 mai cei de la Healthline Bodymaps au oferit acces public la site-ul lor unde poți vedea fiecare parte a anatomiei umane într-o formă ușor de înțeles și de identificat. Nu aș fi crezut vreodată să văd un meniu al corpului uman. Nu îți fă probleme, este vorba de Body Menu, o listă cu zonele cele mai importante ale anatomiei umane.

Tot ce ai de făcut este să mergi cu mausul deasupra unei zone și îți vor apărea câteva detalii. Chiar deasupra imaginii principale poți vedea și o listă cu subzone. Aplicația web îți permite să vizualizezi corpul uman la 360 de grade, dar nu omnidirecțional. Poți vedea chiar și fluxul sanguin din inimă. La fel, chiar sub imaginea principală găsești un text complet despre partea anatomică de interes.

Iată o inovație care ar putea fi folosită în licee: se ia una bucată proiector, se conectează calculatorul la internet și se accesează acest site. În felul acesta ai un tool foarte puternic prin care îi poți învăța pe elevi mai bine anatomia. Două precizări: 1) nu îți fă probleme că textul este în engleză, mulți copii știu engleza, și 2) degeaba spun ei că știu anatomie de la filmele deșucheate, aia nu o să îi ajute să treacă examenele :D.

Un asemenea model 3D a fost realizat și de Google și se numește Google Body Browser, o senzație la vremea sa. Modelul de la Google însă nu prezintă asemenea textele cu detalii. Clic pe imaginea de mai jos să accesezi site-ul. Via [TechnologyReview].

4 răspunsuri la “Anatomie 3D interactivă direct în browser”

Nu este rau sa citesti carti in care vezi opinii putin diferite. Iti maresti orizonturile 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.