Categorii
TechArt

Lichtenberg figures sau cum imortalizezi un fulger

Lichtenberg Figures (forme Lightenberg ori sculpturi cu fulgere) este un mod prin care arta se îmbină frumos cu tehnologia și propagă conceptul techart.

Că tot am scris pe TGT că ieri s-au sărbătorit 156 de ani de la nașterea lui Nikola Tesla (citește despre Rectenna, visul lui, aici) iată că sculpturile cu fulgere sunt cele mai potrivite în perioada asta.

Conceptul de bază este simplu: se ia un material izolant si transparent din calsa polimerilor (plexiglas, de exemplu) care este conectat la împământare. Generatorul, înalt de aproape două etaje, va trimite curent electric de 5 milioane de volți (6300 amperi) prin materialul izolant iar electronii vor reuși să parcugă distanțe proporționale cu energia cu care au fost încărcați. Cinci MeV vor penetra 1,5 cm din material.

După ce fulgerul artificial și-a făcut treaba se mai pot observa descărcări electrice în plexiglas pentru încă 30 de minute. Rezultatul este fantastic. Sculpturile costă de la 75 de dolari în sus. Trebuie să îmi iau și eu una. Neapărat.

Și mai jos o imagine numai de admirat:

Via [VSauce].

9 răspunsuri la “Lichtenberg figures sau cum imortalizezi un fulger”

hm.. si cum deosebesti un fake de o „sculptura” de asta originala? nu-i ca si cum ai putea verifica sa vezi daca-i plexiglas sau cine stie ce alt material… oricum, arata fain

Ok, deci din câte am văzut „sculptorul” nu face decât un contact cu blocul de plexiglas, deci adevărata măiestrie e electricitatea… și eventual alegerea materialului (?)

Adică nu prea e meritul celui care apasă pe buton, nu?

E meritul tuturor ca au avut ideaa si ca au aplicat-o. E ceva munca in spatele obiectelor astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.