Bassett & Partners a creat documentarul de mai sus pentru Microsoft, Studioul Windows Phone Design. Documentarul prezintă situația actuală a interactivității cu tehnologia din jurul nostru și propune câteva linii de dezvoltare pentru viitor.
Apar, astfel, termeni ca „internet al lucrurilor” sau „superorganism” prin care întreprătrunderea dintre oameni și tehnologie a început deja să se manifeste în viața de zi cu zi. Un internet al lucrurilor este o lume în care toate obiectele cu care interacționăm sunt conectate la internet și comunică în mod autonom cu noi, fără să fie nevoie de acțiunea noastră directă.
Deja sunt mai multe aparate conectate la internet decât sunt oameni pe planeta aceasta, așadar un internet al lucrurilor, în care aparatul de cafea ne informează că nu mai are boabe de cafea, este o direcție naturală în care ne deplasăm. Ideea de superorganism vorbește despre conectarea internetulului lucrurilor cu oamenii. Ai, in acest fel, un nou mod de a interacționa cu lucrurile din jur și chiar cu oamenii.
Hiperconectivitatea va fi unul dintre efecte și vor exista destule tendințe de a ocoli așa ceva. Dacă mă întrebi, eu pot zice doar un lucru: nu putem să ne opunem viitorului, chiar și a unuia în care cana de cafea ne ceartă că am pus apă prea fierbinte în ea sau lentilele de contact îmi vor prezenta inclusiv ADN-ul persoanei cu care discut.
Știind aceste lucruri nu mai rămâne decât să ne pregătim pentru o asemeena zi și să ne adaptăm vremurilor. Documentarul de mai sus îmbrățișează ideea unei lumi hiperconectate și subliniază faptul că tehnologia are menirea de a ne face viața mai frumoasă. Cum am mai zis, știința și tehnologie sunt agnostice, ele sunt lucruri/metode prin care putem cunoaște și experimenta Universul din jurul nostru și nu știu de noțiuni de bine sau rău..
Că o tehnologie va fi bună sau rea o vom afla din intențiile creatorilor și, mai ales, din efectele acesteia. Eu, unul, salut un internet al lucrurilor.
Via [New Ways of Interaction].