Eve Online are o economie de 38 de milioane de dolari. Cum așa? Jocul este o platformă ce îți permite să te războiești cu alții, dar să și cumperi cu bani reali lucruri virtuale, pe cum ar fi arme sau chiar nave spațiale ce pot costa 10 000 de dolari.
Dat fiind că mulți oameni petrec o parte bună din viață în mediile online, deja în SUA 13% dintre consumatorii online cumpără bunuri virtuale. Mai mult, dezvoltatorii de jocuri video în care se cumpără bunuri virtuale au angajat economiști să îi ajute la calcularea resurselor, acestea trebuind să fie în cantități cât mai mici pentru a menține niște venituri constante.
Jocurile video sunt o industrie de miliarde de dolari anual așa că era de așteptat ca și lumea virtuală să aducă un ban în lumea reală. Documentarul de mai sus ne arată cât de mult ne-a transformat tehnologia în cetățeni ai două lumi, nu doar cetățeni ai țării în care existăm, ci și ai lumii digitale.
Deși termenul ce cetățean al lumii digitale este apropiat de conceptul de netizen, sunt șanse ca noi să oficializăm chiar și statutul de gamer în lumea virtuală, asigurându-ne, astfel, că avem trei cetățenii. Na, că ciudat este viitorul nostru.