Bill Hamack ne prezintă din ce este compus și cum funcționează un monitor LCD. A trebuit să învăț mai multe despre monitoare LCD când am participat la concursul SuperBlog 2010, pentru a face diferența dintre monitoare LED și monitoare LCD.
Un lucru demn de ținut minte, ambele folosesc aceeași tehnologie cu cristale lichide. În filmul de mai jos vei vedea cum Bill dezmembrează monitorul și îți explică pas cu pas ce face fiecare parte. Cu toate că ni se pare că este un lucru obișnuit, un monitor este cât se poate de complex. Așteaptă să ajungi la partea în care fiecare pixel este format din trei subpixeli (roșu, verde și albastru) 😀 .
Ideea de bază este că se folosește doar un rând de diode fotoluminicente (LED) care transmit lumina printr-o folie și, cu ajutorul cristalelor lichide, este orientată către noi doar lumina de o anumită culoare.
Întregul ecran are rate de refresh de minim 60 de cadre pe secundă, ceea ce înseamnă că fiecare rând de pixeli este schimbat de 60 de ori pe secundă. Și ce mai zici că am monitor cu rezoluția de 1920×1080. Acolo muncă pentru refresh. De ce pun asemenea filme pe blog? Pentru că îmi place să știu cum funcționează lucrurile. Enjoy!