În episodul de săptămâna aceasta prezint unelte numai bune de folosit de bloggeri sau de cei care stau sau câștigă bani din online. Este, din nou, o listă cu linkuri utile și nu este deloc completă. Pun aici doar ce mi se pare relevant pentru articolul de azi.
Cleaner Gallery – plugin de galerie pentru WordPress
Cum a trecut ceva vreme de când nu am mai pomenit de WordPress pe blog iată că am citit la Zoso despre pluginuri de galerii. Galeria implicită este bună, dar mai sunt câteva lucruri de îmbunătățit așa că Cleaner Gallery îți permite să ai mai multe galerii pe aceeași pagină, poți configura mai bine galeriile și are codul HTML ceva mai curat.
What The Font – identifică fontul dintr-o imagine
Cum mai fac câte o instalare de WordPress ici-colo sau mai modific câte o temă What The Font mă poate ajuta să identific fontul dintr-o imagine. Sunt desturi proprietari de site-uri care ar vrea ca textul din articole să fie după cum ai văzut ei într-o imagine anume.
În articolul de pe 1stwebdesigner.com poți găsi și alte patru instrumente să te ajute în mica ta aventură.
MyPermissions.org – află rapid căror aplicații le-ai permis accesul la contul tău
2012 a început ca un an în care ne-am promis să fim mai activi și mai concentrați pe online. Așadaar, nu cred că avem nevoie de toate aplicațiile care au acces al conturile noastre. În 2011 am permis accesul câorva zeci de aplicații, dar le-am curățat de prin conturi cu ajutorul MyPermissions.org, care m-a dus direct către paginile de setări din cele șapte rețele listate în site.
Nu a durat mult și am făcut curășenie între bălăriile ce au crescut acolo în 2011. Nice, easy and clean. Sweet.
Reputation.com – cum ești văzut pe internet
Deși nu este un serviciu revoluționar Reputation.com îți poate arăta ce fel de rezultate se găsesc despre tine și cum ești văzut. Cum nu am cont demutl aștept să treacă ceva timp să văd ce informații reușește să culeagă.
Odată ce și-ai făcut cont pe site programul caută automat în câteva rețele informații despre tine și îți arată rezultatele. Nu este ceva ce nu poți face singur cu căutări minuționase pe Google. Așadar, dacă vrei să știi cum te vede netul și nu vrei să cauți rezultatele despre tine, acum ai un serviciu la dispoziția ta.
Are și conturi plătite și se laudă că pot scoate rezultatele negative despre tine din Google. Faină treabă, mai ales pentru cei care își desfășoară munca în online.
ThesiteCanvas – cover personalizat pentru Facebook
Ce-i drept, mi se pare o nebunie să am conturi pe trei rețele sociale mari și apoi alte 20 de alte rețele mai mici, dar nimeni nu a zis viața în online e simplă sau plictisitoare. De aceea mai lucrez din când în când conturi să le fac puțin mai profesionale.
Cu TheSiteCanvas poți acea un cover custom pentru noul Facebook. Florența are listate pe SiteGuru șase asemenea intrumente pentru personalizare numai bune de folosit.
Iată ce mi-am pus pe profilul personal:
IE Tester – știi exact pentru ce este
Desigur, codarea oricărui site ar fi fost mult mai simple pentru mulți ceratori de websituri dacă Microsoft (care de altfel face o muncă foarte bună cu Windows sau Kinect) avea grijă de browserul lor, Internet Explorer. La muncă am ocazia să dau de oameni care încă folosesc IE5.5 sau 6. dureros, știu.
IE Tester este un program pe care îl instalezi în calculator și îți emulează toate versiunile de IE, de la 5.5 încoace, și poți vedea dacă site-ul la care ai lucrat cu atâta migală va arăta a fel și în browserul Microsoft. M-a salvat în câteva cazuri în care nu îmi dădeam seama de ce nu vede și clientul ceea ce văd eu 😀
Compfight – salvarea bloggerilor în lumea imaginilor
Bloggerii trebuie să fie atenți la ce text sau imagini folosesc pe blogurile lor. Nu de alta, dar nu este frumos să iei imaginea alcuiva și să o folosești pe blogul tău fără măcar să zici cine e proprietarul și de unde vine. Tocmai de aceea cred că merită să citim cu toții cele câteva cuvinte despre fair use scrise de Seth Godin.
La el am văzut pomenit CompFight, un site ce caută prin arhivele Flickr și îți face o selecție de imagini care pot fi preluate și distribuite fără probleme (cu condiția să pui link către autorul lor, desigur). Nu este rău să ne aruncăm ochiii și epste câteva cuvinte despre Copyright, așa cum îl vă americanii, cel puțin.
Și cu asta iată că s-a terminat și articolul special dedicat onlinerilor. Aveți grijă de reputațiua voastră și folosiți instrumentele cele mai potrivite pentru munca voastră.
Urmărește tagul Tool of the week pentru a fi la curent cu cele mai noi tool-uri de care aflu pe internet. Voi publica la finalul fiecărei săptămâni un articol pe această temă.