Categorii
TechArt

Vibrative Virtual Keyboard – un nou mod de a tasta la telefon

Florian Kräutli a creat un concept interesant prin care vibrațiile de la masa pe care este pus telefonul sunt interpretate drept litere iar mesajul îți apare pe ecran. El a făcut acest proiect ca teză de dizertație la Goldsmiths, Universitatea din Londra.

Cei de la Daily Mail au reușit să strângă ceva mai multe detalii și un interviu. Zic asta pentru că designerul nu a trecut la un loc cu filmul și detaliile aplicației. Este vorba aici de o aplicație de iPhone care calculează timpul în care vibrațiile ajung la telefon pentru a le intrepreta ca semnale pentru tastatura virtuală.

Acest tip de aplicație ar putea fi folosit pe orice fel de telefon care are accelerometru, dar inconvenientul este că trebuie să îl calibrezi de fiecare dată când schimbi suprafața pe care tastezi. În orice caz conceptul este unul futuristic și sunt sigur că creatorul a aruncat și o privire aici și a dezvoltat modelul.

Da, cu un aparat suficient de sofisticat pus sub masa ta cineva ar putea, în teorie, să afle ce tastezi la laptop. Algoritmul este simplu: de vreme toate tastaturile au în uz sistemul QWERTY și fiecare limbă are o anumită frecvență a vocalelor și consoanelor în cuvintele folosite ai putea face un program care calculează probabilistic ce taste au fost atinse. Și asta indiferent de faptul că ești la 5 cm de aparat sau 20 cm.

Viitorul este vribrant? Poate mai mult decât ne-am dori. Este vremea să îți iei o învelitoare cu blană pentru laptop. Just in case!

Via [New ways of interaction].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.