Categorii
Tehnologie

Trei invenții care uimesc

De multe ori zic că nu mai poate fi inventat nimic sau că se pot face doar niște simple cosmetizări. Greșesc în anumite cazuri și mă bucură asta pentru că înseamnă că există potențial incredibil chiar și în oamenii de la care nu te aștepți.

Prin plimbările mele pe net am dat de trei inveții care te vor uimi. De unde le vin ideile astea? Merită toată lauda noastră și soper să le văd cât de curând și pe străzile României.

Prima dintre ele este Aquaskipper, un dispozitiv pe care să te miști în sus și în jos pentru a te deplasa înainte. Nici nu credeam că se poate așa ceva. Urmărește filmul ca să te lămurești. Se pare că deocamdată este numai în Australia, dar cred că o să fie foarte popular cât de curând. Via [fungeeks.blogspot.com].

http://www.youtube.com/watch?v=AzSDKOYzvio

Urmează succesorul skate-board-ului numit Freerider Skatecyle. E format din două roți unite între ele cu un ax flexibil. Te deplasezi făcând mișcări alternante în plan orizontal, aproape ca la skate-urile obișnuite. Construit de către brooklynworkshop.com aparatul este o alternativă mai sigură și mai interesantă. Costă totuși 150 de dolari. Via [illusion.scene360.com].

http://www.youtube.com/watch?v=VfJMnXRM6r4

Ultima invenție din acest articol este costumul-aripă, care îți permite să planezi pe distanțe mari. În principiu costumul este asemănător cu veverițele-zburătoare ca și formă doar că are câteva modificări substanțiale ce țin de aerodinamică care îi permit planări îndelungate. Se ajunge și până la viteze de peste 150 de km/h iar aterizarea se face cu parașuta.

Se lucrează la un model care să îi permită utilizatorului să aterizeze fără a folosi parașuta. Acest costum este creat de mai multe firme, una dintre ele fiind Phoenix Fly. Via [numaga.com]. Vezi și articolul scris de mine legat de cutezători.


12 răspunsuri la “Trei invenții care uimesc”

[…] Trei invenții care uimesc Sat Oct 09, 2010 10:56 am De multe ori zic că nu mai poate fi inventat nimic sau că se pot face doar niște simple cosmetizări. Greșesc în anumite cazuri și mă bucură asta pentru că înseamnă că există potențial incredibil chiar și în oamenii de la care nu te aștepți. Prin plimbările mele pe net am dat de trei inveții […] […]

Wow ! Deci ultima chestie e chiar bestială, mă întreb doar dacă ai posibilitatea să te autodirecționezi … în rest, sunt singură că în maxim 5 ani o să fie perfecționat costumul … mi-ar plăcea la nebunie să încerc 😀

Se poate inclina si poate face curbe largi in aer. Trebuie sa respecte o inclinatie de 5 grade fie intr-o directie, fie in alta, altfel ajunge sa cada liber.

In multe cazuri se fac cosmetizari. Dar sunt si lucruri cu adevarat noi din cand in cand.

Ultima socheaza de-a dreptul. Cred ca am mai intalnit-o mai demult (probabil e cea mai veche dintre cele 3) Adevarata torpila umana 😀 Cand un om din Sinaia incepe lucrul la Ploiesti nu va mai lua trenul, se urca la cota 1400 si se arunca de acolo :))

Da, dar daca nu are parasuta se va alege cu un drum direct in iad 😀 E interesant cum ne pot uimi oamenii astia. Bravo lor.

ACCHESEZ SI EU CU OVATII LA COSTUMUL-ARIPA!!!
STIU EU UN PASINAT DE PARAPANTISM CARUIA I-AR PLACEA SA INCERCE, TU IL MAI STII?:)

Cum sa nu. Cica ar fi vorba sa mergem cu tandemul. O sa vedem cum ne permite timpul. Let us fly.

SUPER! DIN CATE IMI ADUC EU AMINTE NU AI FI LA PRIMA EXPERIENTA DE GENUL ASTA CU EL,NU?
SALUTA-L SI DIN PARTEA MEA CA EU NU L-AM MAI VAZUT DE O VESNICIE, PAR’CA TRAIM IN TARI DIFERITE!…
P.S. VANT DIN SPATE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.