Categorii
Tehnologie

Lumina într-o… lumină nouă

Mulți dintre noi considerăm lumina ca un lucru obișnuit și ne dăm seama câtă importanță are doar când ni se mai sparge un bec prin casă și rămânem pe întuneric, așa cum am pățit deunăzi.

Nu prea mulți oameni s-au gândit să facă din lumină obiectul artei și nu să se folosească de lumină doar pentru a face ca arta lor să fie observată. Complicat de înțeles? Vin și exemplele.

Primul exemplu se referă la Liquid Light, un design artistic pentru iluminare industrială care folosește principiul reflexiei și refracției luminii în interiorul unor forme alungite se sticlă. Creat de către Tanya Clarke, o artistă canadiană, fiica lui Tony Clarke, sistemul folosește leduri pentru a ilumina. Conceptul îl poți vedea mai jos în câteva imagini. Via [theresidentarchitect.com].

Următorul concept se numește Light Painting și implică, în acest caz, folosirea unui pick-up și a unei plăci pe care se pun mai multe dispozitive care emit lumină. În timp ce placa se învârte și luminile sunt generate un aparat de filmat folosește tehnica stop-motion pentru a face filmări incredibile cu lumina în mișcare.

Filmul este făcut de către Kim Pimmel pentru FITC – Flash In The Can, un festival dedicat artiștilor, care a avut loc în San Francisco. Clic pe imaginea de mai jos pentru a accesa filmul. Via [topentertainmentblog.com].

Ultima idee din acest articol este și ea interesantă. Live For Custom este sistemul folosit de către Ludovic Clamens, care, folosind conceptul propriu bllankWall, reușește să proiecteze viitoarele forme și culori ale caroseriei pe autoturism înainte de a începe lucrarea de vopsire. Clic pe imaginea de mai jos pentru a vedea filmul de prezentare. Via [topentertainmentblog.com]. Te-ai gândit la asemenea idei legate de lumină?


5 răspunsuri la “Lumina într-o… lumină nouă”

[…] Lumina într-o… lumină nouă Wed Oct 27, 2010 18:16 pm Mulți dintre noi considerăm lumina ca un lucru obișnuit și ne dăm seama câtă importanță are doar când ni se mai sparge un bec prin casă și rămânem pe întuneric, așa cum am pățit deunăzi. Nu prea mulți oameni s-au gândit să facă din lumină obiectul artei și nu să se folosească de lumină doar […] […]

Cand vezi pentru prima data te miri cum de nu ti-a venit ideea. Bineinteles ca ar arata bine si pe la mine acasa. Bravo lor, ii duce capul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.