După cum am mai scris, realitatea augmentată se apropie cu curaj de o realitate omniprezentă. Faptul că tehnologia a făcut ca smartphone-urile să fie aproape la fel de performante ca un Pentium III, sau chiar mai bune, a permis dezvoltarea către o lume unde imaginile virtuale se suprapun realității obiective.
În viitorul nu prea îndepărtat vom putea primi tot felul de informații în timp ce vom fi prin oraș citind bilețelele virtuale lăsate de prieteni. Bineînțeles că sistemul funcționează doar dacă ai un aparat care știe să citească mediul.
Keiichi Matsuda, student la Bartlett School of Architecture din Londra a făcut câteva filme scurte prin care ne arată un viitor destul de interesant. În loc să intrăm noi în lumea virtuală vom aduce lumea virtuală în realitatea de zi cu zi și ne vom bucura de următorul nivel al interacțiunii dintre tehnologie și om.
Vom vedea și noi două filme în această duminică superbă (da, e soare si foarte frumos afară). Primul ne prezintă orașul augmentat și cum vom fi conectați la el. Interesant cum se strâng bilețelele virtuale în gară la fel cum se strâng azi ziarele pe la stații. Via [inquisitr.com].
Al doilea film arată casa augmentată, care comunică cu tine și te atacă cu reclame chiar de la ceaiul de dimineață.
Dacă o să te simți inundat(ă) de prea multă lumea virtuală în jurul tău îți dai ochelarii jos sau nu te mai uiți cu smartphone-ul și revii la realitatea cu care te-ai obișnuit. Ce bine ar fi ca într-un asemenea viitor infractorii să fie tot virtuali: te atacă, te deconectezi de la aparat și ai scăpat de ei. Da, frumoase vise. Tu ce crezi, vom recunoaște lumea înconjurătoare peste 10 – 20 de ani?
3 răspunsuri la “Viitorul augmentat”
[…] Viitorul augmentat Sun Oct 31, 2010 9:19 am După cum am mai scris, realitatea augmentată se apropie cu curaj de o realitate omniprezentă. Faptul că tehnologia a făcut ca smartphone-urile să fie aproape la fel de performante ca un Pentium III, sau chiar mai bune, a permis dezvoltarea către o lume unde imaginile virtuale se suprapun realității obiective. În viitorul nu prea îndepărtat […] […]
Cu siguranţă vom recunoaşte viitorul, pentru că nu vom simţi tranziţia, fiind contemporani cu ea. Dacă ne va fi mai bine, asta este întrebarea. Şi răspunsul meu nu este prea optimist. Al tău cum e?
Ne vom adapta. Tehnologia a avut mereu rolul de a ne modifica comportamentul pentru a fi reciproc compatibili. Nu vom simti asa de mult, dar vom sti ca a fost o data cand exista maus cu biluta 😛