Categorii
Cultura

Cum funcționează internetul – ghid gratuit de la MakeUseOf

Mulți dintre noi nu avem nevoie să știm tot ceea ce înseamnă internetul, ce componente hardware și software presupune, ce protocoale și ce forme de protecție ai nevoie. Vrem să vedem că pur și simplu funcționează.

Pentru cei care vor să știe puțin mai multe MakeUseOf, s-a executat conștiincios de au creat un nou ebook gratuit numit “How The Internet Works”.

Taty Sena, autoarea cărții digitale, ia în discuție mai multe aspecte legate de internet: istoria internetului, cum se transferă informațiile, ce fac serverele DNS, cum a schimbat internetul lumea și multe alte lucruri.

Eu, unul, nu îmi imaginez viața fără internet. Curios lucru, am ajuns ca, ceea ce zic pe blog, pe Facebook sau Twitter să fie ceea ce aș zice și în realitate. Sunt adeptul egalității dintre persoana online și cea offline. Internetul m-a ajutat foarte mult, pentru că am ajuns să cunosc oameni care, altfel, ar fi fost foarte greu de abordat. Important este să știi ce, pe cine și unde să cauți.

Capcane există multe pe internet, dar de aceea se publică asemenea ghiduri gratuite, ca noi să le citim și să învățam. Te invit să dai clic pe imaginea de mai jos și să descarci acest ghid gratuit care te va învăța cum funcționează internetul.

Dacă nu merge să descarci ghidul dând clic pe imaginea de mai sus, atunci dă clic aici.

[ANUNȚ] Nu uita că acest blog participă la concursul de popularitate RoblogFest. Dacă vrei să mă susții te invit să mă votezi dând clic aici (valabil până pe 23-03-2011). La fel, susține și stilmasculin.ro pentru superblogul lui de fashion dând clic aici. Va trebui să ai un cont făcut pentru a vota, din păcate. Mulțumesc!

7 răspunsuri la “Cum funcționează internetul – ghid gratuit de la MakeUseOf”

La-i luat? Daca nu, nu trebuie decat sa dai un clic si e al tau 😀

Okay, sa imi zici si parerea ta. Clar, nu e pentru experti, dar e ceva peste care merita sa ne aruncam ochii 😀

Manuel, mulţumesc, cred că o să fie de folos studenţilor mei. Atât cât ştiu eu din istoria netului, documentarea e destul de serioasă şi prezintă destul de concis ce şi cum. Mi-a plăcut ideea cu hardware overview, că mulţi dintre studenţii mei cred că banii pe net se fac prin mufele USB , după ce dai login la un sit PTC. Poate că am exagerat cu gluma, dar cam aşa vede lumea netul şi făcutul de afaceri online…
Cred că o să trec ghidul la bibliografie, deşi cursul e de afaceri online.
În ce mă priveşte, cred că a fost o trecere în revistă utilă. E bine să ne amintim periodic că datorăm tot ceea ce există, unui lung şir de oameni care AU CONTRIBUIT CU CEVA!
Un banal printer de 29 euro, conţine vreo 3500 (trei mii cinci sute!!) brevete de invenţii şi inoivaţii! Un HP ceva mai performant (??!!) conţine cam 4800…

Asa ca… paraise the internet, bow befroe the almighty WEB :))) Dar trebuie sa recunoastem ca suntem datori macar cu o cultura generala, daca nu chiar cu mai mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.