Categorii
Tehnologie

LCD-ul, o mie de ani și al șaptelea miliard

Cum deja este miercuri presupun că fiecare dintre noi a intrat în pâine destul de bine, așa că nu este un efort prea mare să vedem filmele de mai jos și să învățăm câte ceva nou.

Ce-i drept, descopăr destul de des că nu îmi ajunge ce știu și că trebuie să mai învăț câte ceva. Și nici atunci nu este de ajuns. Will it stop? Never. Probabil că este mai bine așa, pentru că altfel ne-am plictisi știind totul din prima, nu? Când informațiile sunt atât de frumos împachetate ca în filmele de mai jos, altfel vorbim.

Cum funcționează un LCD?

O bună parte dintre cei care au calculatoare acasă folosesc azi monitoare LCD, care sunt niște piese tehnologice foarte interesante și complexe deopotrivă. Plăcute la atingere, ergonomice și destul de mici, aceste monitoare au un sistem interesant de funcționare. Singurele surse de lumină (un șir de LED-uri) sunt undeva în lateralul monitorului (mai nou e și sistemul local dimming) iar lumina are un curs interesant până ajunge la ochii tăi.

Ca să te lămurești cum vine treaba cu aceste monitoare urmărește filmul de mai jos. Între noi fie vorba, nu m-aș întoarce la ecranele CRT decât dacă ar fi război și nu aș avea altă alternativă. Via [Geeksaresexy].

Cum au evoluat granițele în ultima mie de ani?

Este vorba de granițele din Europa. Este foarte interesant de văzut cum omenirea nu poate să stea liniștită o perioadă mai mare de timp și preferă să distrugă o parte din ea numai pentru a se pregăti pentru un nou război. Granițele au evoluat destul de mult de-a lungul timpului și vor mai evolua. Va mai fi război? Cu siguranță. Și mă refer la război chiar în curtea noastră. Problema care se pune nu este dacă, ci când.

Filmul de mai jos spune totul de la sine. După cum se știe, războiul este o afacere profitabilă pentru oarece stimabili care se ocupă cu comerțul de arme. Nu este vorba de idealuri aici, ci de interese meschine, lăcomie și un spirit mizerabil. Nu vrem război, deși va fi. Via [Adevarul].

Suntem prea mulți și cade Pământul de pe cer din cauza noastră?

Nu, deși umblă vorba în sat că deja am fi prea mulți, s-a stabilit statistic (nu am acum sursa) că există resurse și pentru 20 de miliarde de oameni. Filmul de mai jos studiază creșterea numărului populației globale și ajunge la concluzii interesante: deși vom fi tot mai mulți an de an, natalitatea la nivel global scade.

În 2050 se va ajunge la un număr stabil de 9 miliarde de oameni, pentru că creșterea populației va ajunge aproape de zero. Ce va fi după acest punct? Nu știu să zic. Urmărește filmul, care este un infografic video narat, ca să afli câteva detalii surprinzătoare legate de populația lumii. Via [Geeksaresexy].

[ANUNȚ] Nu uita că acest blog participă la concursul de popularitate RoblogFest. Dacă vrei să mă susții te invit să mă votezi dând clic aici (valabil până pe 23-03-2011). La fel, susține și stilmasculin.ro pentru superblogul lui de fashion dând clic aici. Va trebui să ai un cont făcut pentru a vota, din păcate. Mulțumesc!

2 răspunsuri la “LCD-ul, o mie de ani și al șaptelea miliard”

Foarte interesant primul filmuleț, chiar nu știam cum funcționează. Am un LCD crăpat într-o cutie, de la laptop. L-am înlocuit acum câteva luni și l-am păstrat în caz că vreau să văd ce are înăuntru 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.