Categorii
Cultura

Adio hard disk, bine ai venit SSD – ebook gratuit de la MakeUseOf

Până de curând am fost cu toții obișnuiți să discutăm despre hard-diskuri și câte date pot fi memorate pe ele. Unele harduri au chiar și 2TB de spațiu de stocare și poate că vor evolua tot mai mult. Dar, există un mare DAR. Discurile hard-diskurilor, acele platane metalice, au limitările lor și acest lucru va fi evident chiar și pentru utilizatorul casnic în câțiva ani.

Motiv pentru care oameni cu viziune s-au gândit deja la hardurile viitorului și au creat SSD-urile. Un SSD, solid state disk, este asemănător unui stick USB pe care ne punem noi de zor fișierele de la facultate, programele sau filmele preferate. Partea cea mai interesantă la acest tip de hard este că nu există părți în mișcare.

SSD-urile sunt construite pentru silențiozitate, performanță și viteză. Dar fiind că sunt o tehnologie relativ nouă acestea sunt mai scumpe, dar nu exagerate ca preț. Pentru sistemele high-end se alege un SSD pe care va fi găzduit sistemul de operare și un hard-disk pe care vor fi memorate datele celelalte. Efectul? Se mărește viteza de încărcare a sistemului, aplicațiile rulează mai repede și calculatorul este mai silențios.

Despre acestea și despre multe alte lucruri îți vorbește Hard drive of the future, această nouă carte digitală de la MakeUseOf. În acest ebook gratuit vei afla despre istoria SSD-urilor, ce tipuri de SSD-uri există, comparație cu clasicele hard-diskuri și lucruri la care sa fii atent când cumperi asemeena dispozitive.

Dacă te gândești să îți iei un SSD și vrei să știi ce setări trebuie să faci în Windows pentru a-l folosi la capacitate maximă, îți recomand un tutorial excelent de la Videotutorial.ro despre setarea Windows pe SSD. Pentru a descărca ghidul gratuit de la MakeUseOf dă clic pe imaginea de mai jos! Ce preferi: HDD sau SSD?

2 răspunsuri la “Adio hard disk, bine ai venit SSD – ebook gratuit de la MakeUseOf”

În ultimi ani a evoluat mult în domeniul P.C. Nu uit niciodată primul meu calc. Pentium 1, HDD 1,7GB, 36 ram , era bun pe vremea aia acum vreo 8-9 ani 😀 . Multă sănătate

O, eu aveam un AMD la 300Mhz, Ce mandru mai eram de el, placa video avea cativa mega. Ce vremuri… O zi faina si tie 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.