Categorii
Tehnologie

Cumpărături cu telefonul

Nu durează mult și vom face cumpărăturile la magazinul de lângă bloc cu telefonul nostru. Nu cu orice telefon, ci cu unul care poate interpreta codurile de bare.

Sistemul pus la punct de Modiv Media îți permite să scanezi codul de bare, să adaugî în coșul virtual cumpărăturile din coșul real și, când ieși din magazin, unitatea de la ieșire (point-of-sale system) știe deja ce și cum ai cumpărat. Plata se face rapid cu cardul de fidelitate.

John Caron, vicepreședinte la Modiv Media spune că aplicația care rulează pe telefon îți permite să deții controlul experienței shoppingului. Sistemul este deja în teste în magazinele Stop & Shop din SUA, care folosesc aplicația Scan it! Nu este minune mare mai ales că în Japonia se folosesc metode de plată asemănătoare de ceva timp încoace.

Mai grea va fi implementarea pentru mase, dar nu cred că este ceva imposibil. Cel mai interesant este că aplicați va fi în stare să îți prezinte oferte promoționale în funcție de istoria cumpărăturilor făcute de tine sau va putea răspândi în rețeaua ta sfaturi și rețete care îți plac. Se pare că multe lucruri devin mai sociale, mai personale și mai… ușor de urmărit.

Cercetările au început încă din 2007 și se așteaptă ca prin vară aplicația să fie folosită pe scară largă în SUA. La noi când? Urmărește și tu un film demonstrativ. Via [TechnologyReview].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.