Categorii
Tehnologie

Robotul cu trei degete ne-a depășit reflexele

Cercetătorii de la Ishikawa Oku Laboratory au reușit să creeze o mână robotică cu trei degete care are reflexe amețitoare. M-am uitat de câteva ori la filmul de prezentare și aproape că nu mi-a venit să cred.

Construirea acestui braț robotic este doar un pas în realizarea de modele și sisteme inginerești care să imite interacțiunile din lumea reală, interacțiuni care au loc în paralel, nu secvențial. De aceea ei au pus la punct cercetări care să se ocupe de procesarea paralelă pentru informațiile senzoriale.

Mâna aceasta robotică a fost inventată în cadrul Fuziunii Senzoriale, studii care au rolul de a crea mecanisme care să primeasscă informații din mediul înconjurător de la mai multe surse.

Dat fiind că dexteritatea mișcărilor omului nu poate fi imitată de roboții obișnuiți cercetătorii japonezi au dorit să încorporeze în acest proiect dexteritatea umană și viteza mașinilor și, pe langă acestea, și manipularea obiectelor care se schimbă dinamic.

Pe scurt, mâna robotică cuprinde degetele care au senzori de presiune, camere care urmăresc mișcarea și computerul, desigur. Mi se pare foarte interesant cum poate să facă toate mișcările cu o exactitate pe care nu am mai văzut-o decât în filme. Filmul de mai jos te va lămuri.

Viitorul este aproape. Nu mai durează mult (20 de ani) și vom puta avea în case un robot servitor care va putea face mâncare sau ne va coase hainele. Cool! Via [Neatorama].

2 răspunsuri la “Robotul cu trei degete ne-a depășit reflexele”

Si utie cum vom deveni peise de schimb. Sau se vor trezi unii sa zica ca Pamantul cade de pe cer din cauza multor oameni ce exista 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.