Categorii
Tehnologie

Perceptive Pixel – cel mai mare ecran capacitiv touch-screen la SIGGRAPH

Perceptive Pixel este o companie care se ocupă cu cercetarea și crearea de display-uri multi-touch. Am explicat cum funcționează multitouch aici. Se știe că, atunci când cauți să îți iei smartphone este cel mai bine să îți iei unul cu ecran capacitiv, pentru că are viteză de reacție mai mare și nu ai nevoie de stylus pentru a interacționa cu el (ca la cele rezistive).

Cred că este numai bine să citești materialul despre ecrane rezistive și capacitive scris de băieții de la IT4Fans.

Ei bine, Perceptive Pixel au făcut un ecran capacitiv și l-au făcut enorm. În cadrul prezentărilor ce au avut loc la SIGGRAPH 2011, a 38-a conferință internațională pe tema graficii de calculator și a tehnicilor interactive, un ecran de 82” (2,43 metri) a făcut senzație.

De vreme ce băieții de la Engadget l-au lăudat așa de mult, nu pot zice nimic împotrivă. Microsoft au un ecran asemănător, dar ceva mai mic și se numește Surface.

Așa cum vei vedea în filmul de mai jos, sistemul poate detecta foarte multe atingeri și poate prezenta tot felul de aplicații grafice în același timp. De la filme până la hărți interactive, de la selecții prin gesturi pînă la aruncarea obiectelor grafice pe ecran! Să zicem că în 10 – 15 ani vom avea și noi acasă un întreg perete capacitiv pe care să avem tot felul de aplicații. Cine știe dacă nu cumva televizoare vor dispărea și vom râmâne cu asemenea suprafețe all-inclusive 😀 Enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.