Categorii
Tehnologie

Asistent virtual holografic la un aeroport din Paris [video]

După ce am văzut la Presurfer acest film am vrut să aflu mai multe detalii legat de modul în care funcționează hologramele 2D folosite la al doilea aeroport din Paris, în sudul orașului.

Se pare că este vorba de mai multe înregistrări video care sunt proiectate apoi pe un cadru de plexiglass de forma unui om. Când un angajat al aeroportului apasă un buton holograma 2D își face apariția și urează un drum bun călătorilor. Din ceea ce zic băieții de la Stuff.co se pare că instalația fost realizată de L’Oeil du Chat, o companie de publicitate și marketing din Paris.

Pentru aceste proiecții au fost înregistrați trei angajați ai companiei aeriene iar Didier Leroy, directorul de operațiuni, a zis că este un test pentru crearea unor noi căi de oganizare a îmbarcării. Din ce văd acum sistemul este primitiv, dar are șanse mari să devină un asistent virtual holografic în toată regula.

Mai rămâne să creeze holograma 3D cât mai reală și să creeze o interfață în genul celei folosite de Kinect, în care persoana virtuală te știe unde ești și îți poate vorbi. Dacă mai pui că poți folosit aceste tehnologii în tandem cu sistemele Qwiki, pot spune că era asistenților virtuali a început deja.

Enjoy the rise of the future!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.