Categorii
Tehnologie

Tools of the week #8 – ShieldsUp, Nabble și SEO pentru Chrome

Se pare că am sărit peste o săptămână, dar asta este altă poveste. Acum te invit să citești câteva rânduri despre instrumentele de azi: ShieldsUp – verifică protecția ta față de atacuri online, vei vedea ce extensii SEO pentru Chrome sunt la modă și vei afla cât este de ușor să îți faci un forum cu Nabble.

ShieldsUp – asul din mâneca lui Steve Gibson

Steve Gibson este un om pasionat din cap și până în coadă de securitatea sistemelor informatice și a creat de-a lungul timpului produse ca SpinRite, program de recuperare a hard-disk-urilor, și ShieldsUp, un tool online de verificare a securității tale în fața atacurilor de pe net.

Până să povestesc despre al doilea tool trebuie să pomenesc că Steve are o emisiune foarte interesantă numită Security Now pe care o face cu Leo Laporte. Ascult emisiunea cât de des pot (de fiecare dată 😀 ).

Revenind, ShieldsUp este o pagină unde poți afla lucruri greu de digerat din lumea securității online. După ce apeși pe butonul Proceed ai ocazia să testezi modulele: FileSharing – verifică dacă portul 139 este pornit (dacă da, atunci PC-ul tău a fost compromis și este folosit pe post de server iar fișierele pot fi vizualizate de cel ce a făcut atacul), Common Ports – testează dacă ai porturi deschise (un port deschis ar însemna că cineva care scanează întâmplător ar putea folosi un astfel de port ca să facă rele în PC-ul tău), All Service Ports – verifică primele 1056 de porturi să vadă dacă pot fi folosite într-un atac.

La toate aceste teste am ieșit cu brio. Asta pentru că am un router căruia i-am activat firewall-ul propriu și am făcut oarece setări importante.

Ca măsură de securitate în cazul unui router ar trebui să faci următoarele: schimbă parola și userul implicite, dezactivează UPnP, blochează accesul prin wireless la panoul de administrare a routerului și setează o parolă WPA2. Gata, ești destul de bine protejat cu ocazia asta.

Nabble – forum doar cu un cod pe care îl pui pe blog

Dacă vrei să îți dezvolți site-ul sau blogul și să ai un forum la câteva clicuri distanță ești invitat să probezi Nabble.

De vreme ce fac și pe forumistul pe site-ul noii companii la care lucrez, îmi dau seama cât este de bine să ai la îndemănă un asemenea instrument. De ce l-ar folosi un blogger? Să zicem că este foarte priceput în ale internetului. El poate deschide discuții despre istoria internetului sau tehnologia internetului și poate menține forumul pe post de wiki.

Desigur, cu posibilitățile din ziua de azi îți poți construi propriul wiki, forum sau propria rețea socială chiar pe blogul tău, dar nu mergem cu discuția până acolo 😀 Nabble este simplu și ușor de folosit. Punct.

Extensii SEO pentru Chrome – WooRank, SEO site Tools și altele

Din cele cinci extensii despre care am scris pe forumul BigCommerce eu folosesc WooRank și SEO Site Tools. Pe laptopul de serviciu le am pe toate cinci.

Cele două extensii fac aproape același lucru motiv pentru care îmi place să compar rezultatele. WooRank îți verifică site-ul la bani mărunți și te avertizează dacă nu ai elementele HTML necesare, dacă ai trecut testul W3C, dacă ești în DMOZ (sunt și mulțumesc celui care m-a trecut acolo 😀 ), câte backlinkuri ai sau nivelul de cultură al celor ce citesc blogul (graduate).

SEO Site Tools îți prezintă PageRank-ul, autoritatea domeniului, îți disecă pagina în fiecare element și ți-l pune pe tavă, verifică reacțiile din social media și face automat o căutare WhoIs ca să știi unde este găzduit site-ul pe care ești. Foarte util!

Gata pe săptămâna asta. Te aștept data viitoare! Dacă consideri că sunt utile aceste informații nu uita să dai mai departe vestea.

Urmărește tagul Tool of the week pentru a fi la curent cu cele mai noi tool-uri de care aflu pe internet. Voi publica la finalul fiecărei săptămâni un articol pe această temă.

2 răspunsuri la “Tools of the week #8 – ShieldsUp, Nabble și SEO pentru Chrome”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.