Categorii
Tehnologie

Conceptul roții fără aer de la Bridgestone – deloc nou, dar foarte atractiv

La Tokyo Motor Show a fost prezentat în luna decembrie 2011 Air Free Concept, roata fără aer. Deși asemenea încercări sunt foarte vechi (vezi exemplul Humvee cu roți fără aer) Bridgestone a vrut să aducă ceva nou prin design și prin materialul folosit – o rășină termoplastică. Anumite rășini sunt folosite în aviație pentru fuselajele avioanelor așa că constructorii au știut că merg pe mână bună.

Ce mi se pare interesant este că fiecare roată poate suporta o greutate de 50 de kilograme (știu greutate nu e totuna cu masă, dar să lăsăm treburile așa, ok? :D) iar căruțul electric din filmul de mai sus este chiar interesant. Nu văd să fie prea departe ziua în care să avem vehicule cu astfel de roți. Nu mai trebuie să umbli cu pompa după tine când ieși la o plimbare cu bicicleta.

Acum ai întreba: de ce tot ne batem capul să reinventăm roata când am putea face altceva? Ei bine, eu merg pe ideea că făcând ceva nou, chiar și lucruri cosmetice, vei ajunge să dai de lucruri care, în mod neașteptat, vor ajuta și în alte domenii. Așadar, merită din plin să reinventezi roata. Tu ce părere ai?

Știre via [Diginfo TV].

10 răspunsuri la “Conceptul roții fără aer de la Bridgestone – deloc nou, dar foarte atractiv”

nu au facut inventia pentru mine, asta e sigur. la mine nu se gandesc nici fabricantii de usi, ca tot dau cu capul de pragul de sus :))

true… cam mica greutatea suportata, dar na, sunt convins ca pot imbunatati. Ce, toate au fost perfecte la inceput? Cum erau telefoanele mobile cand abia aparusera? Erau asa imense, ca numai mobile nu prea erau :)) pareau mai degraba fixe. Asa si cu rotile astea si orice altceva… in cativa ani se pot schimba multe

ma astept sa nu treaca chiar asa de mult. vorba aia, astfel de roti au fost create deja de ani buni asa ca vreau ceva mai repede. una e sa vrei si alta e sa poti 😀

Sper sa nu zic o tampenie cat mine de mare, insa nu „fiecare roată poate suporta o greutate de 50 de kilograme” ? pai atunci, greutatea suportata nu e chiar asa mica, nu ?

da, ar insemna ca acel carut poate duce linistit 200kg. dar la o bicicleta sa duca numai 100kg in total e cam prea putin :d design fain totusi…

100 kg pentru o bicicleta cred ca e mai mult decat bine, mai ales ca, asa cum ai zis si tu, tehnologia aceasta inca mai poate evolua 🙂

E buna inventia, ar fi bine daca se poate extinde si la automobile, insa cred ca ar trebui roti mult mai late.

Multe ar putea face daca ar vrea si daca oamenii ar fi gata sa le accepte si sa dea bani pentru ele 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.