Categorii
Tehnologie

Eticheta la masă când ai un smartphone la tine [infografic]

Cum evoluția rețelelor sociale a inclus trimisul mesajelor de pe smartphone-uri iată că am văzut câteva exemple interesante de comportament: suntem unul lângă altul, dar ne trimitem twitturi sau îți dau like la ce ai zis mai devreme pe Facebook deși suntem o bere deja de câteva ore.

Tehnologia asta ne-a cam amețit, nu? 😀 În infograficul făcut de Mike Matthews vedem câteva sfaturi de bun simț care sunt și nu prea sunt respectate. În unele cazuri mi se pare că oamenii caută să evadeze de la discuțiile de la o bere jucându-se pe telefoanele lor.

Iată ce zice eticheta la masă în lumea smartphone-ului:

  • nu trimite un mesaj text, ci sună când trebuie să inviți pe cineva la masă
  • ține smartphone-ul în buzunar, de preferat închis sau pe silențios
  • dacă tot trebuie să primești un apel important , anunță din timp
  • nu fotografia persoana cu care ai ieșit în timp de mânâncă (doar dacă îți cere asta)
  • nu sta pe YouTube, decât dacă vrei să îi arăți ceva legat de subiectul de discuție
  • nu îi da add pe Facebook și nici nu te grăbi să schimbi relationship status (paranteză în paranteză: been there, done that și am picat de prost. of,of :P)
  • în final: nu scrie despre întâlnire pe blog sau pe Twitter pentru că anumite lucruri trebuie să fie ascunse de ochii curioșilor

Că tot am prezentat o paranteză mai sus, iată că mai vin cu una: după ce m-am pomenit că numărul de amici pe Facebook a explodat din cauza blogului mi-am dat seama că tot ce pun acolo este cât se poate de public. Ca atare, nu am să pun decât rar mesaje cu caracter personal. Când voi avea absolută nevoie să vorbesc cu cineva nu o voi face pe Facebook. S-au inventat telefoanele și ieșirile în oraș.

Înainte profilul meu era cât se poate de personal, acum nu mai e așa. Sper că își dau seama de asta și alții 🙂 Infografic via [Mashable].
eticheta in lumea smartphone

8 răspunsuri la “Eticheta la masă când ai un smartphone la tine [infografic]”

:)) Bune sfaturile din infografic. Dar daca ai client de mail pe smartphone si esti atentionat ori de cate ori primesti un email? Mai departe: primesti notificari pe email de cate ori comenteaza cineva; daca esti la o intalnire cu o gagica si primesti notificare de new comment, verifici postarea? :)) Hai ca mi-a placut tare postul asta, te votez si pe Merita Citit. Seara faina!

Seara faina 😀 Da, trebuie sa ai grija sa nu pierzi unde nu trebuie. La mailuri mai poti raspunde, perechea se duce 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.