Categorii
Tehnologie

Omni-Crawler – autohehiculul omnidirecțional [concept]

Băieții de la DigInfo TV au prezentat un material foarte interesant despre Omni-Crawler: autovehiculul omnidirecțional. Nu este o idee nouă și nici măcar aplicarea nu este revoluționară, dar modul în care japonezii de la Universitatea Osaka au pus conceptul în practică îi va da mari șanse de reușită.

Cum ar fi să nu mai fie nevoie ca nici măcar să se învârtă roțile cu 180 de grade ca să ieși perpendicular din parcare? Cu o apăsare de buton motoarele electrice întră în acțiune și rotesc șenila în direcție perpendiculară sensului normal de mers.

Da, învenția implică folosirea unei șenile speciale cu o curbură (mai precis elipsoid de rotație) care îți permite rotirea în două direcții, perpendiculare una pe alta : înainte-înapoi, stânga-dreapta. Curbele se fac în modul clasic, ca la tancuri.

Totuși, dacă ar fi să se aplice un așa model părerea mea este că vor folosi câte două șenile pe partea stângă și pe cea dreaptă, și vor roti întreaga pereche, fără să mai fie nevoie de încetinirea uneia dintre șenile ca să faci curbe. Visuri? Sper să nu. Cum mă atrag lucrurile în genul m-am gândit să public și despre Omni-Crawler. Deșteaptă treabă, ascultă la mine 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.