Categorii
Tehnologie

Bonston Dynamics pregătește era roboților: Robot Cheetah


Boston Dynamics este o firmă din SUA hotărâtă să creeze roboți care să imite cât mai mult ființele vii când vine vorba de locomoție. Exemple sunt Petman, BigDog, RHex și, mai nou, Cheetah (în video-ul de mai sus).

Detalii tehnice? Mai degrabă să ne uităm că BigDog poate căra 100kg de materiale iar că Cheeta, robotul-ghepard, poate fugi cu viteză maximă de 28 km/h. Nu cred că îți mai vine să faci revoluție cu un animal robotic după tine. Via [Wired].

7 răspunsuri la “Bonston Dynamics pregătește era roboților: Robot Cheetah”

În afară de Petman, toate celelalte le văzusem deja la tine 😀 sau poate ai scris și despre petman și nu am văzut eu… aș fi vrut să văd aceleași experimente de „dezechilibrare” și pentru cheetah cum au fost făcute la BigDOG sau (puțin) la Petman.

De fapt, eu credeam că imită un cal sau un măgar având în vedere cât cară. Sau cu asemenea imagine am rămas în minte de data trecută.

PS: ce a pățit site-ul tău că are o bară de scroll orizontală… și înainte nu avea. Ai modificat lățimea template-ului? Că a fugit și smiley-ul din footer spre noul centru al paginii.

în caz că nu era clar, mă refeream la BigDOG când spuneam că seamănă cu un cal sau măgar 😛

ok, am înțeles, dar rostul care e? Că nu îmi dau seama… sau e doar o mică eroare de template? 😀

Schimb sa vad daca imi place cate ceva nou. Experimentez.

Nu stiu de ce imi da impresia ca ar alearga cu spatele. Ca sa merg in fata nu pui mai intai labele din fata inainte?

Ți se pare așa fiindcă e cam mică partea din spate, sau mai probabil, fiindcă toate picioarele sunt articulate în același sens. Și eu am avut aceeași impresie la prima vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.