Categorii
Tehnologie

Drone aeriene pentru filmări de excepție

Filmul de mai sus a fost făcut de echipa HeliPOV care s-au folosit de o dronă Droidworx ADX-4 Heavy Lift și de o cameră Canon 550D. Tot ansamblul costă mai bine de 2500 de dolari.

Pasiunea costă, dar și efectele sunt pe măsură. Pe viitor filmele de acțiune unde se folosesc drone pentru filmare vor oferi o cu totul altă perpectivă. Dat fiind costul sunt sigur că ar putea să le folosească la orice film de la Holywood. S-a dus era șinelor și a instalațiilor complexe. Via [Gizmodo].

Iată mai jos o imagine a dronei folosite. Un quadrotor mai ieftin este pe la 300 de dolari pe Amazon. Știe careva cam la ce preț găsim în România?

16 răspunsuri la “Drone aeriene pentru filmări de excepție”

Eu ce nu înțeleg e… cum focalizează cu DSLR-ul? că nu are focalizare continuă ca o cameră video. Adică acest quadrotor are și un sistem mecanic de focalizare (de rotire a obiectivului) sau nu se pune accentul pe focalizare când se filmează din aer.

Manule, deja șinele pot fi scoase, mai ales cu dispozitive ca GlideCam sau alte minunății pe care le-am văzut pe youtube.

Și observ că foarte mulți filmează cu DSLR-uri, dar eu nu reușesc să înțeleg treaba cu focalizarea… Un subiect static e simplu de filmat, dar pentru ceva dinamic (biciclist în cazul de față)… cum procedezi?

Da, ar trebui să pun astfel de întrebări pe un blog specializat… scuze dacă deranjez. Fain articol, mulțumim de informație. Mi-ar face deosebită plăcere să am o asemenea jucărie atât pentru filme cât și mai mult pentru poze ”din elicopter” asupra orașelor (și nu numai)

Inca nu am folosit aparate foto profesionale asa ca nu imi pot da cu parerea. Oricum, drona are un cadru in care e tinuta camera si cadrul ala are rotire la 360 de grade pe orizontala si 90 pe verticala.

Poate fi si asta, dar inca sunt apreciate mai mult filmele facute in cadre naturale:D

Avand in vedere ca pentru o astfel de filmare ar fi fost nevoie de inchirierea unui elicopter, nu cred ca e o suma prea mare costul unei drone din asta. Asta pentru amatorii pasionati. In industria filmelor insa nu stiu cat de utila ar putea fi, la dimensiunile astea nu cred ca ar putea sa care decent si cu mobilitatea necesara o camera cu adevarat profesionista.

Cine site, poate vor folosit drone mai mari. Depinde de popularitatea instrumentelor pe care le folosesti.

Ar fi niste quatrocoptere la sierra.ro
Parerile sunt impartite la nivel de marca, important este ca aparatul sa duca greutatea camerei, fie ca e un Gopro sau un Dslr. Sistemele de prindere au de obicei modul de orientare a camerei, iar despre focus nu cred ca se pune problema, fiind date trepidatiile si instabilitatea aparatului in camera, de aceea se filmeaza cu obiective wide.

Bogda, multumesc de comenatriu. Sierra.ro. Ia sa ma uit pe acolo 😀

Eu am o drona si fac filmari aeriene, sunt cativa videographeri si cateva firme specializate pe asa ceva. De cumparat, te costa mai bine de 5000 de lei ceva echipat complet din care sa-ti iasa o filmare super amatoare, cu gopro ceva. Pentru DSLR trebuie sa scoti vreo 5000 euro din buzunar 😀

O drona buna pentru filmari aeriene este DJI Phantom. In prezent drona costa doar 1.900 lei fara camera (pe sierra.ro). Acum cateva zile s-a lansat si Phantom 2 Vision care vine cu camera HD incorporata si FPV la pretul de ~1000-1200 euro. Momentan nu a ajuns la vanzare in Romania dar sunt ceva filme pe youtube.

Eu astept Phantom-ul 2 fara fpv si camera pentru a-mi customiza cum doresc drona. Voi folosi doar quadropterul de la DJI la care voi inlocui telecomanda cu un Futuba 14SG pentru a avea o raza de 3km +, voi adauga un video transmitter de 1000 de mW cu FatShark pentru FPV (First Person View) si o camera video GoPro+ cu ghimbal pe 3 axe. In final costurile ajung lejer la 10.000 lei sau mai mult.

Parea mea personala.
Dronurile cu greutatea totale mai mica de 5kg ( utila 1kg camera + stabilizator de imagine)sint pentru amatori ca noi.
Am construit un Tarot greutatea totala 3.25 kg GoPro si stabilizator de imagine.2 bateri 11000 mvA 6 elici de 300 mm (12 inch) FPV ecran 7 inch = 20 min de zbor. Rezultate de zbor si imagine foarte bune dar nu de nivel profesional.Calitatea este limitata de camera de filmat.
Se pot procura stabilizatoare de imagine care ajung la 10 000 $ care pot suporta o camera profesionala iar dronul trebuie sa suporte greutatea.
Pentru focalizare controlata de la distanta este necesar un RC servomotor pret care incepe de la 15$ pana la 200$ si care trebuie adaptat la aparatul utilizat.Nu este usor sa-l adaptezi dar se poate face.
Cu o camera GoPro si un stabilizator de imagine se pot obtine de fotografii si video de o calitate foarte buna.
Succes et curage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.