Cu toate că Alex ar fi mai potrivit să scrie despre logo-uri, toți trecem prin aventura alegerii unui logo, a unei sigle care să ne reprezinte într-un fel și de care să nu ne despărțim niciodată.
Sigla din stânga este cea pe care o dau peste tot când mi se cere un banner și ea va stabili designul general al blogului. Este simplă, potrivită pentru ceea ce scriu și este memorabilă.
Pariez că nu ai depistat acel „U” care își face de cap cu linia portocalie a siglei. 😀 Mai jos vei vedea un mic documentar despre istoria siglelor și ce definește o siglă remarcabilă.
Dintre lucrurile care trebuie ținute minte voi pomeni acestea:
- logo-ul trebuie sa fie simplu
- logo-ul trebuie să fie potrivit pentru ceea ce faci tu
- logo-ul trebuie să fie memorabil
- și logo-ul trebuie să reziste la proba timpului.
Dacă vreau să îmi fac rost de un logo merg la Geleven, un geniu în domeniul graficii și animației 2D/3D. Îmi este un bun prieten și un om care face totul cu pasiune. Cu prea multă pasiune, poate.
Omul și-a deschis și un mic blog de cultură generală și relaxare pe care îl urmăresc zilnic.
Revenind la logo, este chiar interesant de văzut ce fel de siglă și-a ales fiecare. Cele mai reușite sigle vor transmite mereu tot ce vrei să știi într-o secundă despre un brand/om/organizație.
Așadar, la fel cum stai câteva luni să gândești un nume de blog (ca mine) nu uita să petreci oricât de mult timp în alegerea unui logo. Pentru bloggeri este important și acest aspect.
2 răspunsuri la “Cum să fie un logo și o mică istorie a logo-urilor”
Si eu ma lupt cu aceasi problema si inca nu i-am gasit o rezolvare. Nu am nici cea mai mica idee logo-ul care ar trebui sa insotesca site-ul meu. Daca aveti sugestii va sunt recunoscator.
Gasesti informatii de contact a unui graficiant artist cu care lucrez pe pagina Publicatia: http://tehnocultura.com/publicatia/ . Mersi de vizita 😀