Categorii
Online

Harta Reciclării – website interactiv unde afli despre importanța reciclării și locații de reciclare

harta-reciclarii-brasov-pubele-maaine-colectori-2012Harta Reciclării își propune să ne aducă în case o hartă interactivă a locurilor de colectare selectivă a deșeurilor. Inițiativa îmi place chiar mult mai ales că abia aștept să public articole despre website-uri interactive.

Pe website poți afla ce materiale se reciclează în România și unde poți găsi puncte de colectare (împărțite pe : pubele, magazine, colectori dedicați). De asemenea, mai are și un calculator de carbon care îți arată cât carbon ai oprit de la a fi emis în atmosferă.

Un lucru pe care nu l-am știut este că nu se reciclează: tacâmuri, pahare sau farfurii de plastic de unică folosință; ghivece de plastic sau jucării; pungi de plastic; deșeuri de hârtie, carton contaminate cu resturi de mâncare sau vopsele; produse care au încă atașată banda adeziva; plastic din ambalaje (de ex. pungi chipsuri, napolitane, pufuleți etc); polistiren (nu se reciclează în România. Inscripționat pe: farfurii și pahare de unică folosință, caserole de mâncare, carcase CD-uri sau casete. Încălzit elimină benzen, compus chimic cancerigen).

Așadar, nu orice credem că e reciclabil are ce căuta în acele pubele. Spor la selectat gunoiul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.