Dvice a publicat un articol interesant despre un nou model de celule fotovoltaice: panouri solare conice care se mai și rotesc. Deși în mod normal 1 metru pătrat de panou solar ar genera undeva pe la 1000 W V3 Solar se laudă că pot obține de 20 de ori mai mult prin folosirea unor lentile.
Rotirea are rolul de a proteja celulale fotovoltaice de la deteriorare prin îndepărtarea de razele concentrate de lentilă. Generarea de nergie lectrică necesită nanosecunde pe când celulele se supra încălzesc în microsecunde, așa că rotirea se paote face chiar rapid.
Energia solară este obținută la prețuri destul de mici datorită folosirii tehnologiei existente. Deși există îndoieli că aceaași suprafață care scoate 1000 de W de energie electrică nu poate obține de 20 de ori mai mult, proiectul a prins deja avânt și oamenii întreb de costul acestuia.
Conurile au 1 metru înălțime, 1 metru în diametru și se rotesc pe o pernă magnetică. Lentilele folosite, numite concentratori, sunt arma secretă în obținerea unei cantități de energie solară mai mare decât s-a sperat. Sper că ei vor avea succes și că vom vedea tot mai multe conuri levitând peste tot prin oraș.