Categorii
Știință

Turul Stației Spațiale Internaționale în 10 minute [video]

A fost unul dintre cele mai tăcute filme la care m-am uitat cu răbdare și fașcinație. Abia pe a final astronautul Cady Coleman povestește câte ceva despre modulul în care se fac antrenamentele și merg la toaletă.

Pe parcursul celor 10 minute apuci să vezi câteva module de pe ISS – Stația Spațială Internațională – și ai ocazia să te deplasezi „cu capul în jos”, deși noțiunea aceasta nu exisță în spațiu. Cine amețește ușor este rugat să îchidă ochiii din când în când.

În afară de faptul că ISS este un vârf de lance a cuceririlor tehnologice umane și că oferă priveliști extraordinare, această stație este un laborator imens, în care se fac o mulțime de experimente ce au rezultat îmbunătățirea vieții oamenilor „de jos”.

Pe Fragile Oasis ai ocazia să citești în premieră ceea ce fac zi de zi astronauții acolo și poți intra în mintea lor. Gândurile, supărările sau speranțele lor sunt exprimate în acele articole. De acolo am aflat că fiecare astronaut are un program strict și că trebuie să facă o mulțime de lucruri, de la repararea toaletei până la studiul creșterii plantelor în spațiu.

Chiar aș vrea să văd și o stație pe Lună. Odată ce ai o bază subterană ți-ar fi mai simplu să locuiești acolo 😀 Enjoy!

Via [OneCoolThingADay].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.