Categorii
Tehnologie

Luna are un loc special în viitorul călătoriilor spațiale

Phil Plait este unul dintre astronomii cei mai talentați în a-și exprima pasiunea pentru stele și Univers. El spune în articolul său că aniversarea a 40 de ani de la ultima plimbare a oamenilor pe solul Lunii este o sărbătoare „dulce-amăruie”.

Și îl cred pe drept cuvânt pentru că, după cum văd evoluția tehnologiei, noi ar fi trebuit să avem baze permanente deja pe Lună. Acest lucru ar fi fost posibil dacă toate țările și-ar fi unit puterile pentru a face acest vis o realitate.

Ultima călătorie pe Lună a fost a lui Eugene Cernan și Harrison Schmitt, în cadrul expediției Apollo 17 ce a avut loc în data de 7 decembrie 1972.

Un lucru mai puțin știut este faptul că anumite cratere conțin apă veche de miliarde de ani. Luna, în sine, este ca un manual de istorie cosmologică extrem de vechi și poate fi casa noastră de dincolo de Pământ. Un alt lucru mai puțin știut: au avut loc 6 aselenizări cu echipaj uman în cadrul programelor Apollo: 11, 12, 14, 15, 16, 17.

Filmul se termină cu mesajul că speranța moare ultima și că va veni ziua în care ne vom saluta frații de pe Lună. Abia aștept să vină ziua în care vom zice că vom avea o mică escală la cafeneaua de pe Lună înainte de a merge pe Marte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.