Categorii
Știință

Nu îți plac microbii? Surpriză: fără ei ai muri.

Avem nevoie de microbii și bacteriile din corpul nostru pentru a prelucra mâncarea pe care nu suntem capabili să o transformăm singuri în energie. Sunt milioane bune de microbi care trăiesc în noi iar pe o bună parte îi strângem din alimente.

Dacă ai fi visat la o viață fără microbi, ei bine biologia te învață despre simbioză, o relație de dependență dintre om și animale, chiar și cu microbii sau bacteriile. Nu poți trăi fără ceva microbi în tine. Este rău când microbii fac pe răii și ne inundă, dar o relație de prietenie trebuie menținută la fiecare oră.

Important este să avem o dietă sănătoasă (lucru cu care nu mă mândresc și, scriind, poate mă conving să mănânc mai sănătos). Cred că trebuie să trec și dieta sănătoasă în lista lungă a lucrurilor de făcut pe 2013. Așadar, microbii nu sunt toți răi!

7 răspunsuri la “Nu îți plac microbii? Surpriză: fără ei ai muri.”

E buna ideea. Ia sa trec in lista. adevarul este ca pana de curand nu am dat asa de mare important faptului ca omul nu este chiar asa de independent pe cum crede si ca veinii din noi au nevoie de noi pe cum si noi avem nevoie de ei. un motiv bun sa avem mai multa grija de corpul acesta.

E mai greu cand consider mancatul ca o treaba optionala pa care trebuie totusi sa o fac din motive lesne de inteles :))

Da, cred ca e mai potrivit cum zici tu. Cum gandul asta inca imi este destul de strain imi place sa zic ca microbii traiesc in noi 😀

Avem si bacterii bune in noi 😀 Am citit si eu articolul ala mai demult si stiu ca in SUA cei care vand iaurturi nu mai au voie sa spuna ca au efect medical. sunt doar alimente (daca sunt si aia) si atat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.