Categorii
Tehnologie

Există tehnologia care permite înregistrarea viselor


Băieții de la ASAP Science au făcut un film scurt, dar care are menirea să ne deschidă ochii larg deschiși. Avem posibilitatea de a înregistra visele iar acest lucru se datorează faptului că creierul uman este capabil să genereze unde electromagnetice.

Asemeni unei antene obișnuite, dar la frecvențe de 10 – 100 Hz, creierul uman emite unde electromagnetice numite unde cerebrale. În funcție de modul în care acestea sunt generate se poate reconstrui o imagine grafică a ceea ce ai tu în minte în momentul respectiv. Se folosește imagistica prin rezonanță magnetică (MRI) iar apoi un software specializat găsește legătura dintre undele cerebrale și imaginile propriu-zise.

Deocamdată acest software este în fază de experiment, dar este pe cale de a deveni un instrument extrem de util. Ar putea fi folosit în aflarea adevărului în cadrul unei investigații, în comunicarea cu oameni cu dizabilități sau pentru înregistrarea viselor iar apoi interpretarea lor de către un psiholog.

Tehnologia are șansa de a ne uimi tot mai mult pe zi ce trece, cu atât mai mult cu cât asemenea experimente au fost un succes încă din 2008.

Detalii despre experimente pot fi citite și aici ori aici. Mai jos poți vedea un film cu stadiul în care a ajuns azi tehnologia:

Așadar, va trebui să avem grijă ce visăm în viitor 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.