Categorii
Știință

Salvia, un drog bun

Cine ar fi crezut că salvia, un halucinogen care are o specie numită Salvia officinalis, mult lăudată pe la noi, ar putea fi utilă? Caută numai în Google ce este salvia și îți vei da seama. Denumită științific Salvia divinorum această plantă, odată consumată, îți poate crea stări în care simți că îți părăsești corpul sau că îți iau picioarele foc.

Trebuie să știi că tipul de salvie recomandat la noi este Salvia officinalis, nu divinorum. Divinorum este ilegală în România. Mulțumesc celor ce mi-au făcut completările.

Hank Green explică de ce această plantă este un drog și de ce poate fi un medicament. Interzisă în ceva state americane planta are, totuși, meritul că nu creează dependență și nici efectele adverse ale drogurilor tari.

La noi este recomandată adesea salvia officinalis pentru diferite tratamente. Salvia divinorum este folosită dincolo în câteva experimente ce vor ajunge la crearea unui înlocuitor al drogurilor tari. Tehnica înlocuirii unui drog puternic cu altul mai slab este uneori folosită în tratarea dependenței de asemenea substanțe.

Așadar, dacă tot vreți etnobotanice consumați cu moderație salvie, dar nu înainte de a consulta sfatul medicului.

2 răspunsuri la “Salvia, un drog bun”

Manule, aici te contrazic.Cea care se găsește pe la noi este Salvia officinalis și este recomandată în diferite afecțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.