Categorii
Tehnologie

Un implant în creier ajută un copil să audă pentru prima oară


În urmă cu puțin timp Grayson Clamp, un copil cu vârsta de 3 ani din SUA, a primit un implant pe creier din partea Universității din Carolina de Nord, SUA. Chirurgul Craig Buchman a fost cel care a efectuat operația iar acum copilul aude și învață să asocieze sunetele ce le aude cu ceea ce știe deja: semnele și mimica oamenilor din jur.

De când a început să audă copilul ascultă muzică și merge la casetofon, pe care îl închide și-l deschide foarte des. În universul nou descoperit copilul are nevoie de ajutor, astfel că a fost programat la un terapeut care îl va ajuta să se acomodeze cu noul mediu.

Implantul a fost diferit față de altele din categoria impanturilor auditive pentru că sunetul este purtat de către un fir direct către creier sub forma unui semnal electic iar creierul îl interpretează drept sunet.
Implanturile auditive de azi au două componente iar cea interioară nu ajunge la creier, ci are un electrod inserat in cohlee (sau cochilie ori melc, parte a urechii interne ce are rolul de a tranforma vibrațiile în semnat electic). Cum este acest implant cohlear.

O explicație și alte detalii pot fi văzute în filmul de mai jos:

Via Newsy, NBC, IO9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.