Categorii
Tehnologie

Inteligența Artificială este o certitudine a viitorului

PBS Off Book a creat încă un documentar scurt, dar interesant. Inteligența artificială este văzută ca fiind o evoluție naturală a tehnicii, chiar un deziderat al minții creative a omului.

Una dintre curiozitățile cercetătorilor este crearea unei ființe non-biologice inteligente, cu conștiința propriei existențe. În condițiile în care ne este, oricum, destul de greu să definim conștiența la nivel uman crearea unei conștiențe artificiale se dovedește a fi un joc de puzzle în care nu știi cum arată piesele și ești legat la ochi.

Îmi place cum documentarul de mai sus prezintă inteligența artificială pe mai multe laturi, dar păstrează o atitudine pozitivă relativ la cercetările în domeniu. În momentul de față inteligența articifială este folosită de către Amazon, YouTube, Netflix și alte servicii pentru a recomanda anumite produse sau servicii, dar acesta este doar începutul.

Se creează roboți care pot înțelege limbajul uman și care pot șofa un automobil. Alte mașini sunt deja folosite la calcularea unor evenimente de la începutul Universului iar altele sunt utilizate în medicină. Se consideră că crearea unor roboți intelgenți va duce la pierderea a milioane de locuri de muncă și totuși cercetările nu se vor opri.

Spre finalul documentarului se pomenește despre posibilitatea oamenilor de a-și muta conștiința în alte corpuri, asemeneni copierii unor programe. Dacă vom putea muta o ființă abiotică inteligentă dintr-un server în altul, nu la fel de simplu se va putea face cu oamenii. Sunt lucruri care ne scapă și ne vor scăpa încă mult timp.

Până atunci, abia aștept să văd ziua în care un robot să prezinte istoria roboților și a inteligenței artificiale. Și nu, nu știm dacă vom avea roboți care se vor revolta sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.