Categorii
Știință

Încălzirea globală a încetinit. Află de ce este un mit această afirmație!


În ultima perioadă s-a obsevat că la suprafața Terrei încălzirea globală nu mai are un avânt așa de mare iar cercetătorii au vrut să afle răspunsul. Ei bine, răspunsul vine de la vânturile oceanice și de la oceane, în special Oceanul Pacific.

Faptul că încălzirea globală pare a stagna sau că, cel puțin, nu se mai petrece cu o viteză așa de mare, este datorat unui fenomen descoperit recent de către cercetătorii din Australia: excesul de căldură este înmagazinat în Oceanul Pacific. Vîntul duce aerul cald de-a lungul oceanului iar oceanul acumulează toată această căldură.

Cu alte cuvinte, încălzirea globală are loc bine-mersi, doar că oceanul ascunde puțin partea vizibilă a fenomenului: la nivelul solului nu se mai simt așa de mult efectele termice. Mai devreme sau mai târziu vom simți o creștere bruscă a temperaturii globale, după cum explică Phil Plait aici.

Cu alte cuvinte, încălzirea globală este încă un pericol iar omenirea are rolul de a face tot ce îi stă în puțință pentru a contracara acest efect. Stagnarea sau inexistența încălzirii globale este un mit.

UPDATE 24-06-2014: Există cercetări care prezintă situația într-o altă notă:
Link1
Link 2
Link 3
Link 4
via Dorin
UPDATE: De văzut ce au de zis și scepticii despre subiectul acesta

Un răspuns la “Încălzirea globală a încetinit. Află de ce este un mit această afirmație!”

[…] Și cum, din păcate, 1998 rămîne încă cel mai cald an, și global warming scientists încearcă să inventeze modele în care căldura se mută la ocean deși singurul mod în care pot…. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.