Categorii
Știință

Ce zice știința despre curele fără gluten sau despre lumina albastră a smartphone-urilor?


Glutenul este o proteină compusă din alte două proteine, gliadina și gluteina, și este prezentă în amidonul din grâu. Prezenta glutenului în grâu conferă aluatului elasticitate, tocmai de aceea aluatul se poate umfla foarte mult.

Singurii care ar trebui să se ferească de mâncare cu gluten, pâine în speță, sunt cei care au sensibilitate crecută la gluten, cam 1 din 133 de americani, sau suferinzii de Coeliac, o boală autoimună ce determină reacții adverse la prezenta glutenului, care, de altfel, este o substanță cu efect neutru.

Ce este glutenul? Vezi în filmul de mai jos:

Citește mai multe despre dietele fără gluten pe obisnuit.eu.

Legat de lumina albastră a smartphone-urilor, trebuie să știi că acestea generează lumină albastră care indică creierului tău că este încă ziuă. Dacă citești statusuri de Facebook pe smartphone la 1 noaptea și nu poți adormi, este pentru că tocmai ți-ai păcălit creierul că este încă ziuă:

Ține mine, la fel cum dietele detox sunt niște minciuni inventate de echipele de marketing de la diferite companii, dietele fără gluten sunt în aceeași categorie. Pentru orice problemă medicală apelează la doctor, nu la vedete de TV sau la „experții” de la magazinele „bio”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.