Categorii
Știință

Știință: abdomenele nu te scapă de grăsimea de pe burtă.


Dacă vrei să slăbești, atunci sportul este una dintre cele mai bune activități pe care le poți face. Este important ca, înainte de a începe un sport intens, să reușești să slăbești mâncând sănătos și regulat.

Dacă s-au depus colăcei pe abdomen, atunci Dr. Mit ne explică ce se întâmplă în corpul nostru și cum scăpăm de grăsime. Când depunem un efort corpul are nevoie de glucoză ca să o folosească pe post de energie și obține acea glucoză din grăsimile din corp.

Un lucru de ținut minte: corpul va consuma grăsimi de oriunde de pe corp în ordinea depunerii lor. Adică, dacă ultimele grăsimi s-au depus pe spate și tu faci abdomene, adică efort, atunci primele straturi de grăsime care vor dispare vor fi cele de pe spate.

Cu alte cuvinte, faptul că faci abdomene nu te scapă de stratul de grăsime de pe burtă decât in cazul în care acea grăsime este ultima depusă în corp. Iar noi nu avem cum ști asta. Deci, abdomenele nu te scapă de grăsimea de pe burtă.

Așadar, ca să scapi de grăsimea de pe corp trebuie să faci sport și se va lua în ordinea în care s-a depus. Asta nu înseamnă că abdomenele nu ajută la definirea mușchilor abdominali. Gata, la sport cu tine.

Întrebare din zona de comentarii: de unde știm că corpul va consuma grasimile în ordinea inversă depunerii? Dr. Bogdan Ivănescu ne spune:


Sincer, cred ca orice manual de fiziologie descrie aceasta.
Daca gasiti un manual de acest fel pentru anul I sau II de Medicina Generala veti putea avea dovada afirmatiei.
Suplimentar, depozitele adipoase cele mai recente sunt cele mai „instabile”, in sensul ca sunt cele mai dispuse sa participe la glicogenoliza, dovada fiind ca incepem sa ne ingrasam cel mai vizibil in talie si dupa ce tinem un regim eficient, ultimul loc, si cel mai frustrant de altfel, din care dam jos grasimea este tot talia.

via Google+/YouTube

UPDATE 17 dec 2014: Poți slăbi făcând sport. Scapi de grăsime nu prin transformarea ei în energie sau căldură, ci prin eliminearea carbonului prin respirație. Adică grăsimea se duce din corp pe calea aerului expirat care conține CO2, dioxid de carbon.

Studiul este aici. Mai multe detalii și un film pot fi văzute aici.

4 răspunsuri la “Știință: abdomenele nu te scapă de grăsimea de pe burtă.”

Asta pentru ca el e doctor si zice. Am sa-l intreb sa vedem ce publicatii spun asta :d

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.