Categorii
Tehnologie

Jibo, un robot-asistent foarte prietenos


Cei de la Technology Review by MIT nu sunt tocmai convinși că Jibo, asistentul-robot foarte prietenos, va avea foarte multe șanse de reușită. Eu zic, totuși, că merită să îi dăm o șansă.

Jibo este un robot de casă, un asistent-robot, care are forma unei lămpi și are un display prin care îți afișează diverese informații. El poate înțelege ceea ce i se spune și poate controla, până la un anumit punct, inclusiv luminile din casă.

Jibo are două camere prin care poate recunoaște fețele oamenilor și prin care poate face fotografii, are microfoane dispuse la 360 de grade în așa fel încât poți vorbi cu el de oriunde din cameră și poate vorbi cu tine. Creatorii lui Jibo se laudă că folosesc algoritmi de inteligență artificială pentru a-l face pe Jibo adaptabil nevoilor și obiceiurilor tale.

Pe lângă faptul că este un robot-asistent, Jibo este conceput ca platformă peste care developerii pot crea aplicații care să îi mărească paleta de activități.

Robotul are doar 3 kilograme, display-ul are mobilitate foarte mare (libertate pe 3 axe), connectivitate WiFi și Bluetooth și procesor ARM.

Iată, mai jos, detalii tehnice:
specificatii-jibo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.