Categorii
Cultura Podcast Știință Tehnologie

Știință și Tehnică în școlile brașovene: 8 aprilie 2015, Săptămâna Altfel

În data de 8 aprilie 2015, în cadrul evenimentului „Săptămâna Altfel” editorii revistei Știință și Tehnică au vizitat elevii Școlii Generale 6 din Brașov unde le-au vorbit despre știință, dinozauri, explorări spațiale, Marte și despre viitorul umanității.

Am avut onoarea de a vedea cum decurge o asemenea prezentare și am aflat o mulțime de lucruri noi. Copiii au fost foarte încântați de întâmplare și, la un moment dat, au inundat prezentatorii cu întrebări.

Din partea revistei l-am intervievat pe domnul Marc Ulieriu, Senior Editor la Revista Știință și Tehnică și am afla că echipa revistei are o experiență de mulți ani în a promova știința în cadrul școlilor din România.

Link către site-ul revistei: http://stiintasitehnica.com/

Reprezentanții revistei Știință și Tehnică i-au ținut în priză, timp de aproape două ore, pe cei mici în timp ce le-au prezentat revista și le-at dat mulle motive copiilor să iubească știința și tehnica.

În cadrul Săptămânii Altfel echipa Știință și Tehnică merge prin școli de prin toată țara pentru a răspândi iubirea pentru știință. La Brașov aceștia au prezentat istoria de peste 100 de ani a revistei, cât și evenimentele pe care această revistă le organizează prin țară.

Copiii din clasele IV-VI au putut afla despre importanța științei, despre evoluție, despre importanța creierului și a scepticismulu și au combătut mituri despre dinozauri împreună cu echipa S&T.

Unul dintre lucrurile notabile legate de această revistă este faptul că echipa Știință și Tehnică a fotografiat în premieră eclipsa din 2012 din Australia cu ajutorul unui balon cu heliu, balon ce s-a ridicat până la 30 000 de metri altitudine, în stratosferă:
http://stiintasitehnica.com/exclusiv-s-t-eclipsa-totala-de-soare-filmata-din-stratosfera-video_1695.html

Reporter: Manuel Cheța, http://tehnocultura.com
Filmat, eidtat și difuzat de TVS Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.