Categorii
Online Știință

Veste bună: Google va prezenta rezultatele bazat pe adevărul din website-uri

În curând Google va prezenta linkuri in paginile sale folosindu-se de cantitatea de adevăr prezentă în website-urile din indexul său. Dacă deocamdată Google prezintă paginile în funcție de popularitate, Google va modifica algoritmul pentru a prezenta rezultatele pe baza cantității de adevăr.

Este un pas important pe care îl așteptam de mult timp, mai ales că multe website-uri care promovează minciuna (pseudo-știința) sunt afișate pe primele poziții în Google și au ocazia de a induce în eroare utilizatorii motorului de căutare.

Google va ști care este adevărul pentru ca îsi construiește propriul seif de cunoaștere numit Knowledge Vault. Googlebot, roboțelul Google, va compara informațiile din website-uri cu cele din Knowledge Vault și, dacă se potrivesc, atunci va prezenta site-urile respective pe primele pozții.

Se vede clar că cei care promovează minciuna (pseudo-știința, homeopatia, biorezonanța și alții de genul) vor fi afectați pentru că ei depind de vânzările de produse-minune către clienții creduli.

În șfârșit internetul începe să facă ordine în multitudinea de pagini care transmit minciuna pe post de adevăr.

Felicitări, Google, pentru această mișcare.


Surse:
Salon
New Scientist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.