Categorii
Online

Soft War sau de ce internetul nu este acelasi peste tot

În contextul revoltelor din zona arabă Ayatollah Khamenei definește Soft War ca fiind intersectia dintre protestanți, utilizatorii de internet și media internațională. Se pare că social media a avut un impact foarte mare în răspândirea informațiilor în timpul acelor manifestații motiv pentru care unele state ca Egipt, Siria și Iran au avut grijă să limiteze sau chiar să blocheze accesul la internet.

Filmul de mai jos, creat pentru secțiunea What’s Trending de la CBS News, ne vorbește despre libertatea internetului în lume. Există trei nivele de libertate în ceea ce privește accesul la internet: liber, oarecum liber și restricționat. Acces liber au Australia, SUA, Germania și acces restricționat (sau limitat) Iran, China, Correa de Nord, Burma.

În ultimii ani internetul a avut un rol foarte mare pentru mine. Nu mi-ar fi bine deloc să îmi fie blocat accesul. Este ca și cum m-ar lega de o mână. Până să vedem efectul social media în România așa cum este în altă parte mai avem ceva drum de parcurs. M-am uitat cu interes la marea bătaie cu apă din București, eveniment organizat pe Facebook, unde nu au venit nici 1% din cei ce au confirmat.

Or, părerea mea, este nevoie de o cultură a internetului. Ce s-ar fi întâmplat dacă aveau oamenii acces numai o oră pe zi la internet? Dacă ar fi confirmat prezența la un eveniment în mod sigur ar fi venit. Sunt mulți în lume care nu au acces la internet. Să prețuim, zic, ceea ce avem.

Urmărește filmul de mai jos și află câteva detalii interesante legate de libertatea internetului în lume. Via [Mashable].

4 răspunsuri la “Soft War sau de ce internetul nu este acelasi peste tot”

Wow, this is serious 🙂
Chiar ca suntem norocosi fiindca avem atata libertate, oricat de inapoiati am parea in ochii celorlalti 😀
Daca am fi avut acces numai o ora la Internet, am fi stiut sa-l pretuim si sa-l folosim cu mai multa intelepciune..

Internetul este un mijoc de informare si de comunicare intre … oameni. Daca oamenii sunt sub un anumit nivel nu ai ce sa le faci. Si aici nu sunt de vina cei din fruntea statului. Si noi avem internet. Si germanii au internet. Si coreenii de sud au internet. Problema e ca cei mai multi dintre romani il folosesc doar pentru bla-bla-uri. Unul dintre indicatorii cei mai relevanti este blogosfera.

La noi inca mai are pana sa de dezvolte blogosfera asa cum ai vrea tu si eu sa fie. Sa stii ca suntem romani si apatia ne omoara, ca si tara. Pe cand altii fac ceva, se misca, noi tacem si inghitim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.