Tehnologia a făcut posibil ca eu să îmi dedic ore bune în fața calculatorului și abia aștept ziua în care îmi voi putea cumpăra lentile de contact cu HUD- heads up display care să se folosească de realitatea augmentată ca să îmi servească toate informațiile în timp ce mă plimb pe stradă.
Realitatea augmentată este un termen folosit pentru adăugarea în timp real a unor elemente vizuale peste imaginile filmate de tine cu camera unui smartphone. Una dintre cele mai celebre aplicații în genul este Junaio, browserul de realitate augmentată, care este deja folosit cu succes în SUA, Germania și Japonia. Dacă pornești aplicația și îndrepți camera către un anumit local ai informațiile pe loc despre locație, prețuri și ce altceva mai ai nevoie.
Foarte posibil că jocurile video m-au determinat să îmi doresc o asemenea realitate, dar abia aștept ziua când așa ceva va fi la ordine zilei. În articolul scris în revista Imagine și Brand, ediția 2, pentru luna decembrie 2011, am făcut un rezumat a ceea ce este realitatea augmentată și cum este folosită în scopuri practice sau ludice pentru a ne îmbunătăți viața.
Viitorul aparține hiperinformației și hiperconectivității. Îl vei îmbrățișa sau te vei opune? Eu zic: send me them chips and those augmentations. Nu mă da la amanet încă. Așteaptă niște ani și îmi vei da dreptate. Clic pe imaginea de mai jos și lectură plăcută.
5 răspunsuri la “Realitatea augmentată în Revista Imagine și Brand”
Faina treaba, dar ce se fac aia care si-au luat smartphone fara conexiune la internet? :d
eh, de ce ceapa nu e rosie ? :)))
Ar trebui ca-i mai sanatoasa decat aia galbena, numa’ ca-i mai scumpa…
Manuel, stii care e faza si cu tehnologia asta? E precum si cu mancarea. De la un momendat ti se ia de mese copioase si vrei doar un simplu ceai pe veranda ascultand cocosul din batatura.
Of, de-as vedea asa lucrurile ar fi fain. Dar si pe veranda ma vad cu HUD-ul pornit masurant temperatura si citind noile mesaje din mail :))