Elektrobiblioteka este proiectul de diplomă la Academia de Arte Fine din Katowice, Polonia, a lui Waldek Wegrzyn. El a fost inspirat de manifestul lui El Lissitzky din 1923 și a creat o carte electronică pe care o poți conecta la calculator prin USB.
Cât m-am uitat la filmul de prezentare m-am rugat să nu se termine niciodată. Am mai văzut filme în care creau concepte interesante, dar finalul mă dezamăgea. Acesta m-a lăsat cu gura cască. Cui i-a mai stat în minte să folosească circuite electrice într-o carte și să adauge interacțiunea digitală în acest amestec? Nu prea am văzut asemenea idei, așa că polonezii merită toată lauda.
Waldek Wegrzyn a introdus circuite electrice în fiecare pagină și, la întoarcerea paginii, calculatorul îți prezintă următoarea filă. Cel mai frumos este că poți ineracționa cu figurile din cartea fizică pentru a vedea mai multe detalii sau mișcări în cartea digitală.
Poți avea în acest fel filme, muzică, galerii mai mari de imagini sau descrieri mai ample folosind o astfel de carte electronică. Întreprătrunderea dintre fizic și digital mi se pare genială și chiar mi-aș dori să cumpăr o asemenea carte.
Pe viitor expresii ca „ai văzut filmul de la pagina 25 din cartea de mate?” vor putea deveni un fapt real. Cum oricare are azi un smartphone o carte electronică în genul celei din filmul de prezentare ar fi adiție binevenită. Dacă vrei, poți adăuga și elemente sociale cu comentarii și răspândirea textului dintr-o pagină cu prietenii de pe Facebook și Twitter.
Viitorul este digital și este interactiv. Felicitări Waldek Wegrzyn!
Via [New ways of interaction]
5 răspunsuri la “Elektrobiblioteka – cărțile capătă valențe electronice și digitale”
Damn, I’m blown away. N-am cuvinte, tipul e multitalentat şi mai e şi geniu pe deasupra.
E in primul rand artist. Oamenii in genul asta sunt rari si, cum prind de stire despre idei in genul, le public pe loc 😀
Omul mi se pare mai mult decat artist. E creativ, stie electronica, stie programare web si embedded si stie cum sa imbine toate aceste elemente.
Am sa preiau si eu acest subiect la mine pe blog.
Cool. Ma bucur ca iti place. Asemenea oameni si proiecte merita promovate peste tot. Ei ajuta la evolutia noastra, a tuturora 😀
[…] proiectului], [sursa 1], [sursa […]